Ungurii lovesc din nou. Chiar dacă nu au pronunțat numele României, afirmațiile scandaloase ale acestora vizează și țara noastră. Ungaria se laudă că a reuşit să impună voinţa declarată a ungurilor care au votat în alegerile pentru Parlamentul European, aducând în posturile de conducere a Uniunii Europene oameni care respectă naţiunile şi se opun migraţiei, a afirmat vineri premierul ungar Viktor Orban, relatează MTI.

Mare parte din problemele Europei sunt legate de liderii din UE care susţin migraţia, a insistat Orban în interviul său săptămânal radiodifuzat. Potrivit premierului ungar, este important că socialistul Frans Timmermans, „candidatul lui Soros (miliardarul american George Soros), a fost torpilat”, în timp ce preşedintele Partidului Popular European (PPE) Manfred Weber nu a devenit preşedintele Comisiei Europene pentru că s-a exprimat „într-un mod lipsit de respect la adresa cetăţenilor din mai multe ţări, inclusiv Ungaria”.

Viktor Orban a amintit că „occidentalii şi Europa centrală au convenit asupra ministrului german al apărării, Ursula von der Leyen, a treia pe lista Grupului de la Visegrad”, şi a apreciat că „acum există o şansă ca preşedinţia Comisiei Europene să susţină o Europă puternică, respectând totodată interesele naţionale”