Cecília Müller, șefa Autorității pentru Sănătatea Publică din Ungaria, a vorbit azi despre tratementul cu plasmă pentru pacienții grav bolnavi din cauza coronavirusului. Potrivit acesteia, specialiștii deja au început să folosească plasmă recoltată de la un pacient vindecat pentru tratarea unei persoane infectate cu coronavirus, care se află în stare gravă în spital.

Aceasta a mai menționat că acest tratament va fi repetat și mâine iar dacă acesta va da roade va fi un pas important în tratarea coronavirusului. Autoritățile îi așteaptă pe cei care au fost infectați cu coronavirus și s-au vindecat să sprijine eforturile specialiștilor.

Cecília Müller a mai spus că în ultima perioadă s-au vindecat peste 400 de pacienți, iar în prezent sunt internate în spital 877 de persoane care prezintă forme mai severe ale bolii, dintre care 61 sunt conectate la aparate de ventilaţie mecanică.

În Ungaria au fost înregistrate până astăzi peste 2.380 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar 250 de persoane şi-au pierdut viaţa.