Un val de praf saharian va lovi România! Ce zone vor fi afectate și cât va sta deasupra noastră

Va lovi un val de praf saharian. Ministerul Mediului anunță sâmbătă într-o postare pe Facebook că în perioada 6-9 februarie o masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană avansează spre sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

Conform sursei citate, se mai menționează că aceste concentrații de praf vor putea fi observate, cel mai probabil, în noaptea de duminică spre luni. Se mai precizează că, având în vedere că în țările din vestul și sud-vestul României sunt semnalate precipitații, concentrația de particule care va ajunge deasupra României va fi redusă.

Cantitatea praf saharian de deasupra României va fi redusă

„Administrația Națională de Meteorologie RA informează că, în perioada 6 – 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

În această perioadă, temporar în țările de la vest și sud-vest de țara noastră, se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.