Monitor Backlinks a fost înființat în 2012 de Răzvan Gîrmacea, antreprenor român din Iași care a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase proiecte de nişă. Proiectul a fost dezvoltat până în prezent fără surse externe de finanțare, iar profitul obţinut a fost reinvestit pentru dezvoltarea produsului. Finanţarea obţinută va ajuta Monitor Backlinks să îşi dezvolte o echipă care să perfecţioneze produsul şi să crească numărul de utilizatori al acestuia.

Răzvan Gîrmacea l-a întâlnit pe Bill Liao (Venture Partner SOS Ventures) atunci când participa la competiţia Startup Spotlight organizată în cadrul How to Web, cea mai importantă conferinţă dedicată antreprenoriatului web şi tehnologiei din Europa de Sud-Est. La eveniment, Monitor Backlinks a fost selecţionată în lotul celor mai bune start-up-uri din regiune, iar ideea proiectului şi potenţialul său de business l-au convins de Bill Liao să ia decizia de a investi în produs.

“Descoperirea audienței este crucială pentru orice afacere online şi când m-am întâlnit cu Răzvan am văzut ca are o soluție cu mare potențial pentru a deveni un produs SEO de calitate”, a spus Bill Liao de la SOSventures.

Ce înseamnă Monitor Backlinks?

Obiectivul Monitor Backlinks este de a oferi un serviciu uşor de folosit care să le permită celor care au o prezenţă online (dezvoltatori SEO, freelanceri şi antreprenori) să obţină poziţii bune în motoarele de căutare la un preţ convenabil.

„Există multe companii care nu sunt conştiente de faptul că plătesc sume mari de bani pentru a obține link-uri către site-urile lor,link-uri care nu le sunt cu adevărat utile pentru dezvoltarea afacerii. De multe ori, acestea sunt irelevante, invalide, nu aduc vizitatori sau sunt îndepărtate după o anumită perioadă de timp. Monitor Backlinks verifică relevanţa acestor link-uri şi trimite notificări utilizatorilor în cazul în care descoperă o problemă. În plus, produsul oferă diferite metrici SEO, rapoarte şi o platformă prietenoasă pentru gestionarea tuturor link-urilor în mod integrat”.

Ca urmare a investiţiei iniţiale, compania a fost înfiinţată în Irlanda, iar echipa de dezvoltatori va continua să lucreze din România, pentru a menţine costurile sub control.

Mai multe detalii:
http://monitorbacklinks.com/
http://www.seoventures.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Liao
http://girmacea.com/