Urmează un referendum de intrare a Republicii Moldova în componența Rusiei?

Preşedintele Partidului Patrioţii Moldovei, Mihail Garbuz, a declarat că formaţiunea a decis să participe la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie după analiza situaţiei politice şi economice din ţară precum şi a programelor pre-electorale ale partidelor politice.

Totodată, liderul partidului spune că „Rusia este un popor frăţesc pentru Republica Moldova, precum şi Moldova pentru Rusia” și că „a sosit momentul unei mari uniri a popoarelor frăţeşti într-un stat unic şi Patrioţii Moldovei fac primul pas către această unificare”.

„E timpul să ne întoarcem acasă”, a mai spus el într-o conferinţă de presă la IPN.

Informaţia că partidul ar opta pentru unirea cu România, negată

Artiom Guriev, candidat la funcţia de deputat, a relatat că mai multe instituţii media au publicat informaţia că partidul ar opta pentru unirea cu România, ceea ce nu este adevărat, spune el.

Acesta a cerut infirmarea de către instituţiile de presă a acestor informaţii. De asemenea, Artiom Guriev avertizează că partidul va acționa în judecată în cazul în care informațiile publicate de socialistul Bogdan Ţîrdea pe o reţea de socializare nu vor fi infirmate.

De asemenea, Ludmila Boiadji, candidat la funcţia de deputat, a spus că, de fiecare dată când sunt alegeri, alegătorul se află în faţa unei dileme. Aceasta susține că în Parlament vin de fiecare dată aceiași oameni, care nu vin să lucreze pentru popor, ci pentru îmbogățire proprie.

Sursa foto: Dreamstime