Este vorba despre primarul din Focşani, Cristi Misăilă, iar decizia de a închide oraşul este pentru “a-şi proteja cetăţenii”.

“Nu se iau măsurile drastice care s-ar impune în acest moment, fac apel la autorităţi să ia măsuri radicale pentru a proteja populaţia”, susține acesta.

Potrivit primarului, în cazul unei astfel de situații „nu e posibil să fim indiferenți”.

“Dacă apare o singură persoană infectată cu coronavirus închid oraşul, iau cele mai drastice masuri. Vreau să-mi protejez cetăţenii, indiferent de ce se spune la nivel naţional, pentru că nu e posibil să fim indiferenţi la asemenea situaţii, ieri am fost în spitalul din Focşani şi am discutat cu ei, în spital sunt pregătiţi şi nu prea. În afară de un triaj şi să trimită pacienţii la Matei Balş nu pot face nimic. Ministrul Sănătăţii ar trebui nu să se gândească la anticipate, ci la măsurile care trebuia luate până acum, la stocurile de dezinfectante care trebuia să fie în toată ţara”, a declarat marţi, primarul din Focşani, Cristi Misăilă.

Autoritățile nu au luat măsurile necesare

Primarul din Focșani a atras atenția că autorităţile centrale nu ar lua toate măsurile necesare pentru a preîntâmpina apariţia cazurilor de coronavirus, cu care Italia se confruntă deja, informează news.ro.

“Aş fi făcut un filtru drastic, un triaj, la toate intrările in ţară, în vămi, aeroporturi. Din păcate, ajung în continuare cetăţeni din Italia în oraşe şi nimeni nu ştie nimic de ei. E foarte alarmant. Nu se iau măsurile drastice care s-ar impune în acest moment, fac apel la autotităţi să ia măsuri radicale pentru a proteja populaţia”, a mai spus Misăilă.

Decizia primarului survine după ce, în Vrancea, 12 persoane care au călătorit în străinătate în zone apropiate de focare de coronavirus sunt izolate la domiciliu.