Cătălin Cherecheș a fost trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat de corupție, potrivit antena3.ro

Două dosare de corupție

Până acum, Cătălin Cherecheș a fost membru în PSD, UNPR, PDL și PNL. În 2016, el a fost reales primar cu 70% din voturi deși era în arest preventiv într-un dosar de corupție.

În august 2019, DNA arăta că primarul din Baia Mare are două dosare de corupție trimise în judecată, unul în anchetă şi un altul clasat.

De asemenea, în iulie 2019, Cătălin Cherecheș a justificat o parte din averea sa printr-o presupusă donație de un milion și jumătate de euro din partea mamei sale, la rândul său parlamentar PNL.

La acel moment, Agenția Națională de Integritate anunță că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, nu poate justifica 2.741.026,318, reprezentând diferența nejustificată între averea dobândită și veniturile realizate în calitate de primar. Potrivit unui comunicat al instituției, ANI a sesizat comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj. Agenția a sesizat și Parchetul de pe lângă judecătoria Baia Mare pentru fals în declarații, în cazul unui pretins împrumut de 500.000 de euro, pe care l-ar fi acordat unei persoane.