Armata israeliană a anunţat ridicarea nivelului de alertă la frontiera de nord. Mai multe drumuri de-a lungul graniţei cu Libanul au fost închise. Trupe suplimentare au fost dislocate pentru a întări prezenţa militară de-a lungul frontierei, din cauza tensiunilor crescute şi a prezenţei active a miliţiilor şiite libaneze Hezbollah din zona graniţei, potrivit Radio România Actualități.

Elicoptere de atac ale aviaţiei israeliene au ripostat, aseară, în urma unui tir cu obuze trase de pe teritoriul sirian. Aviaţia israeliană a lovit postul de observaţii şi un centru de intelligence, în apropiere de localitatea Quneitra, din Siria.

Ce spune presa de stat

Potrivit presei de stat de la Damasc, doi militari sirieni au fost răniţi. Armata israeliană consideră regimul sirian responsabil pentru atacul lansat asupra teritoriului israelian şi va continua să acţioneze ferm, ripostând la fiecare încălcare a suveranităţii statului Israel – se arată într-un comunicat al Armatei.

Ieri a sosit în Israel şeful Statului Major Interarme, generalul Mark Milley, care s-a întâlnit cu şeful Statului Major General al Armatei Israeliene, Aviv Kochavi, şi premierul Benjamin Netanyahu.

Kochavi a declarat că Armata israeliană se pregăteşte pentru eliminarea oricăror ameninţări la adresa securităţii cetăţenilor şi suveranităţii Israelului.

Un atac aerian ar fi omorât pe unul dintre membrii Hezbollah

La începutul săptămânii, Hezbollah a anunţat că unul dintre membrii săi a fost ucis într-un presupus atac aerian israelian în zona Damascului, unde a fost vizat un important depozit cu muniţii.

Şeful Comandamentului Central al Statelor Unite, Kenneth McKenzie, a avertizat că un atac al Hezbollah asupra Israelului nu va avea un final bun pentru miliţiile şiite libaneze.