Creat de Cristian Onețiu și implementat de Remus Bălan, programul de educare și formare Business Mentors are ca obiective formarea unei noi generații de mentori, dintre antreprenorii care au acumulat deja experiență în afaceri, sprijinirea activă a ecosistemului antreprenorial din România, în noul context economic, și remodelarea mediului de afaceri.

Care este filosofia programului și cum își propune să facă acest lucru, explică Onețiu, unul dintre cei mai tineri antreprenori români care a reușit perfomanța de a fi inclus în TOP 500 Forbes și TOP 300 Capital și care este trainer certificat de International Distance Education Certification Center – USA.

”Avem nevoie de o nouă viziune”

„Trăim vremuri complicate din punct de vedere economic, al deciziilor de business și al adaptării la noua normalitate. Trăim o perioadă a alegerilor, o perioadă care cere conștientizare, prezență și acțiune. Ne dorim foarte mult să fim parte a soluțiilor pentru alți antreprenori și credem că în acest moment, în mediul antreprenorial avariat, este nevoie de o comunitate puternică, de oameni asumați, cu informații actualizate și structurate.

Am creat acest program unic, Business Mentors, pentru că avem nevoie de o nouă viziune comună, de lideri, de soluții și resurse de care să ne folosim împreună pentru a crește. De aceea îi invităm pe toți antreprenorii care au acumulat deja experiență, care au trecut prin obstacole și au gestionat și succesul, dar și eșecul, să ni se alăture și să facă pasul următor: de la antreprenor la Business Mentor”.

Cu o experiență de peste 15 ani de business, cofondatorul companiei Life Care și investitor la „Imperiul Leilor” a implementat mai multe programe de educație și de restart în afaceri, inclusiv a dezvoltat workshopuri gratuite la începutul pandemiei pentru a contribui la reechilibrarea altor companii de antreprenoriat.

Ce spune Remus Bălan

La rândul său, Remus Bălan, Program Manager al Business Mentors, precizează că, pornind de la principiile proiectului de creștere asumată și educație antreprenorială, programul aduce mai multe beneficii celor care se vor înscrie.

„Antreprenorii care se vor înscrie și vor trece printr-un proces de selecție, la finalul modulelor de pregătire pot deveni lideri și formatori ai unei comunități de business, își vor crește notorietatea brandului personal și profitabilitatea businessului, au acces la o rețea performantă de business și networking cu alți antreprenori și traineri valoroși.

În plus, își vor dezvolta abilitățile de comunicare și vor învăța tehnici de livrare a informației în mod structurat și relevant, pentru a preda mai departe, formând și susținând alți antreprenori. De asemenea, ei vor face parte dintre primii Business Mentori certificați care contribuie la formarea unei generații adaptate schimbărilor economice și antreprenoriale din prezent.

Cred cu tărie că educația, spiritul antreprenorial și leadershipul conduc la excelență și bunăstare. De ce? Pentru că au puterea de a transforma indivizii, de a conecta comunitățile, de a cataliza companiile și de a dezvolta țări.”

Va avea loc un webinar introductiv

Înainte de începerea primului modul al programului, din luna noiembrie, Remus Bălan și Cristian Onețiu vor organiza un webinar introductiv pentru a prezenta antreprenorilor informații despre necesitatea, dar și despre structura primului program de business mentorship dezvoltat în România cu o viziune complexă, pe termen lung, asupra educației și pieței antreprenoriale.

Webinarul introductiv gratuit Contribuie la dezvoltarea antreprenorilor români, susținut de Cristian Onețiu va avea loc online, pe 29 octombrie, de la ora 15:00.

„Invit cât mai mulți antreprenori la acest webinar, pentru că vom discuta în primul rând despre momentul de restart în care ne aflăm, care sunt cele mai mari blocaje ale antreprenorilor în dezvoltare, de ce au nevoie de fapt antreprenorii și, de fapt cel important, cum ne putem implica și ajuta reciproc.

De asemenea, îi vom prezenta și pe mentorii care vor preda la Business Mentors și vom oferi detalii despre structura modulelor, dar și despre cursurile create și adaptate contextului economic actual, pe baza previziunilor de business din viitorul apropiat.

Vom vorbi despre povești inspiraționale ale fiecărui antreprenor, pentru că învățăm foarte mult din obstacolele concrete prin care fiecare dintre noi a trecut, dar și despre creșterea vânzărilor, construirea unui plan financiar, dezvoltarea echipei sau principiul creșterii sustenabile. Oferim informații practice, structurate, dar și inspirație!”, adaugă Cristian Onețiu.