Grupul auto italiano-american Fiat Chrysler Automobiles NV intenţionează să suspende operaţiunile la uzina sa de asamblare din Serbia, din cauza lipsei de componente produse în China în urma epidemiei de coronavirus, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Dacă informaţia se va confirma, ar fi pentru prima dată când un producător auto european a fost nevoit să oprească o facilitate din Europa din cauza coronavirusului. Potrivit surselor, uzina Fiat Chrysler de la Kragujevac (Serbia), unde este produs modelul Fiat 500L, îşi va opri temporar activitatea din cauza lipsei de sisteme audio şi alte componente electronice care sunt produse în China, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută Fiat Chrysler avertiza că ar putea să închidă temporar o uzină din Europa în următoarele două-patru săptâmâni, dacă impactul epidemiei de coronavirus din China continuă să se agraveze, ceea ce ar crea probleme pe lanţurile de aprovizionare.

Coronavirusul se extinde cu viteza luminii

Până acum producătorii auto s-au confruntat în principal cu închiderea uzinelor din China continentală. Presa din Serbia susţine că uzina de la de la Kragujevac a produs anul trecut aproximativ 40.000 de automobile. Epidemia cu coronavirus a izbucnit în Wuhan, un oraş din centrul Chinei, la sfârşitul anului trecut.

Virusul a infectat deja în China continentală (excluzând Hong Kong şi Macao) un număr de 63.851 de persoane, dintre care 1.380 au murit, potrivit celui mai recent raport oficial anunţat vineri de Comisia Naţională de Sănătate.

Pentru a ţine sub control epidemia, oraşele din China au impus restricţii de călătorie şi i-au sfătuit pe cetăţeni să stea în casă. În aceste condiţii, companiile au amânat data la care vor relua lucrul după sărbătorile de Anul Nou chinezesc, ceea ce va avea cu siguranţă un impact asupra rezultatelor lor.