Un jurnalist celebru pleacă de la NYT pentru a candida la un post de guvernator în SUA. Tatăl lui era din nordul Bucovinei

Anunțul a fost făcut în ziua de joi, 14 octombrie, după 37 de ani petrecuţi la cunoscuta publicație, conform informațiilor transmise de nytimes.com. Astfel, Nicholas Kristof a confirmat că va candida pentru postul de guvernator în statul Oregon, locație în care a copilărit.

Amintim că tatăl jurnalistului din America s-a născut în nordul Bucovinei, în satul Carapciu, care se află acum pe teritoriul Ucrainei.

Ce le-a spus managerilor ziarului?

Jurnalistul în vârstă de 62 de ani se afla în concediu din iunie când le-a spus managerilor ziarului că ia în calcul să candideze pentru postul de guvernator în statul în care a crescut.

„Slujba de la The New York Times a fost jobul meu de vis, chiar şi când am avut malarie, când m-am prăbuşit cu avionul în Congo şi când am fost arestat de mai multe ori pentru că pur şi simplu îmi făceam meseria de jurnalist”, a transmis Nicholas Kristof, potrivit sursei menționate.

În urma anunțului, patronul The New York Times a ținut să sublinieze că Nicholas Kristof este „unul dintre cei mai buni jurnalişti ai generaţiei sale”. Amintim că Nicholas Kristof a câştigat două premii Pulitzer pentru activitatea sa de jurnalist, în 1990 şi 2006.

„Nick este unul dintre cei mai buni jurnalişti ai generaţiei sale. Un jurnalist ce a întruchipat cele mai bune valori ale profesiei noastre: empatic, fără teamă, deschis şi cu principii”, a declarat A.G. Sulzberger, patronul The New York Times.

Tatăl lui era din nordul Bucovinei

De asemenea, acesta a explicat originea familiei lui într-un interviu acordat pentru Weekend Adevărul în noiembrie 2020.

„Tatăl meu era din nordul Bucovinei, dintr-un sat numit Carapciu, sat aflat acum pe teritoriul Ucrainei şi care este la o oră de mers cu maşina de Cernăuţi şi Suceava. Familia sa era armeano-poloneză, iar în satul din România în care locuiau erau mulţi vorbitori de ucraineană. Tata îi vorbea fratelui său în poloneză, iar surorii sale, în română. Înainte să se mute în nordul Bucovinei, la finalul secolului al XVIII-lea, strămoşii tatălui meu au trăit undeva lângă Siret, este posibil să fi locuit în zona oraşului Iaşi”, a spus la vremea respectivă Nicholas Kristof.