Un întreg oraș din Brazilia va fi vaccinat anti-COVID. Pfizer arată care este scopul din spatele studiului

Studiul va fi realizat în Toledo, oraş cu 143.000 de locuitori, din vestul statului Parana, în colaborare cu Programul Naţional de Vaccinare al Braziliei, autorităţile sanitare locale, un spital şi universitatea federală.

De asemenea, Pfizer a declarat că scopul este acela de a studia efectele COVID-19 într-un „scenariu din viaţa reală” după ce populaţia a fost vaccinată.

„Iniţiativa este prima şi singura de acest gen întreprinsă într-o ţară în curs de dezvoltare în colaborare cu compania farmaceutică”, a precizat Pfizer, conform informațiilor transmise de reuters.com

Informația care îi interesează pe toți vaccinații cu Pfizer

Întrebarea care îi macină pe toți cei care s-au vaccinat cu Pfizer și-a aflat acum un răspuns. Cele mai recente studii indică după cât timp dispar anticorpii și ce soluție există pentru a avea protecție oferită împotriva tulpinii Delta. O anumită categorie de persoane este extrem de vulnerabilă.

Tulpina Delta este mult mai periculoasă pentru femeile însărcinate. Aceste sunt noile informații desprinse, conform celor mai recente studii. Cercetările indică cât durează protecția dată de Pfizer împotriva COVID. Mai exact, administrarea unei doze de rapel la aproximativ 6-7 luni de la imunizarea inițială va spori, probabil, protecția împotriva SARS-CoV-2 și a variantelor sale. Pastila experimentală Merck a redus la jumătate spitalizările și decesele.

Varianta Delta crește riscurile pentru femeile gravide, conform unui studiat citat de Reuters. Acest studiu include cercetări care justifică un studiu suplimentar pentru a corobora concluziile și care nu au fost încă certificate și revizuite.

Comparativ cu cazurile de coronavirus anterioare, infecțiile cu varianta Delta duc la rezultate mai slabe pentru femeile gravide nevaccinate, sugerează noi date. Medicii au studiat 1.515 femei însărcinate cu COVID-19 care au primit îngrijiri în sistemul de sănătate publică din Dallas, din mai 2020 până la 4 septembrie 2021.