Deputatul Mircea Drăghici este trezorierul Partidului Social Democrat, funcție direct subordonată șefului partidului, Liviu Dragnea.

Numai din subvenția de la stat, PSD a încasat peste 83 milioane de lei (aproape 20 de milioane de euro) din 2017 până în prezent, scrie Newsweek.

O parte din acești bani publici (necesari, în principiu, activităților organizatorice ale unui partid), câteva milioane s-au dus în bolizi de lux precum Mercedes V Class, Mercedes GLE Coupe 350 D și Mercedes GLK 250. 

Cele trei mașini, cumpărate cu banii jos de către PSD, valorează în jur de 188.000 euro, scrie Newsweek.

Maşinile ar fi folosite în interesul personal al deputatului Mircea Drăghici și al soției acestuia, Georgiana Drăghici.

Astfel, soția trezorierului Drăghici, Georgiana Drăghici, conduce Mercedesul GLE Coupe 350 D pentru care PSD a plătit 324.799 lei. 

Autoturismul de lux a fost achiziționat în data de 10 iulie 2017. Soţia cu 15 ani mai tânără a deputatului PSD a mai încasat și peste 1,8 milioane de lei de la PSD, cheltuieli de publicitate, în contul unei televiziuni piteștene pe care o deține.

La rândul lui, Mircea Drăghici are la dispoziție celelalte două mașini Mercedes. 

Mircea Drăghici a fost inițiatorul modificării legii de finanțare a partidelor, lege care acum prevede că partidele pot fi subvenționate cu maximum 0,04% din Produsul Intern Brut. 

Drăghici a solicitat și introducerea unui prag minim de 0,02% din Produsul Intern Brut. Însă, într-un final, s-a stabilit ca pragul minim să fie de 0,01% din PIB. 

Georgiana Drăghici, a doua soție a actualului trezorier al PSD, a fost șefa TSD Argeș. Ea a făcut parte din suita Dacianei Sârbu, care a angajat-o pe postul de consilier la Parlamentul European. Pentru acest serviciu, Georgiana primea în jur de 24.000 euro anual. 

Procurorii DNA au trimis-o în judecată în stare de libertate, în martie 2017, împreună cu finul său, Cristian Meleșteu, fost director al Casei Studentului din Pitești, dar și cu fostul fotograf Doru Bălăşoiu, angajat al Cabinetului Parlamentar “Mircea Drăghici”. 

Ei sunt acuzaţi că ar fi organizat pe banii Ministerului Tineretului și Sportului o “tabără de vară” a TSD.

Sursa: Newsweek.ro