Gheorghe Funar, fostul primar al municipiului Cluj Napoca, are parte de vești bune. El a câștigat procesul pe care l-a intentat Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după ce a fost amendat pentru că a spus într-o emisiune TV că maghiara este ”limba cailor”.

Fostul primar s-a luptat cinci ani prin tribunale iar finalul a fost pe măsura așteptărilor sale. Curtea de Apel Cluj a decis anularea hotărârii CNCD prin care Gheorghe Funar, fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, a fost amendat pentru că a spus într-o emisiune din octombrie 2014 că maghiara este „limba cailor”, scrie Monitorul de Cluj.

Soluția pe scurt: „Admite cererea formulată de reclamantul Funar Gheorghe în contradictoriu cu pârâţii CNCD şi Tánczos Barna şi în consecinţă: Anulează Hotărârile nr. 159/18.03.2015 şi nr. 263/10.06.2015 pronunţate de CNCD. Obligă pârâtul la plata, în favoarea reclamantului, a sumei de 300 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Cluj. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei, azi, 22.05.2020”.

Deşi a fost sesizat imediat, la doar câteva zile, Gheorghe Funar a fost amendat cu 2.000 de lei de către CNCD abia în martie 2015.