Este vorba de cea mai mare bancă din Germania. Banca a intrat într-un scandal de spălare a 20 de miliarde de dolari proveniți de la clienți Rusi.

Deutsche Bank AG riscă amenzi mari și procese costisitoare. Nu este exclus ca superiorii afalați la conducere să fie urmăriți penal, conform raportului intern al băncii.

Scandalul are un impact negativ uriaș asupra băncii. Cel mai probabil, investitorii își vor pierde încredrea în Deutsche Bank, iar valoarea sa pe piață va scădea considerabil.

„Deutsche Bank a fost implicată într-o imensă schemă de spălare a banilor, denumită „spălătoria globală”. Interlopi ruși cu legături la Kremlin și FSB au folosit între 2010 și 2014 o schemă de transferare a banilor în sistemul financiar occidental. Cifra de afaceri a fondurilor rulate în cadrul acestei scheme ar putea fi de circa 80 miliarde dolari, potrivit anchetatorilor”, scrie The Guardian, care citează raportul intern al băncii.

Acum doi bani Deutsche Bank a primit o amendă de la SUA de 425 milioane dolari. Motivul ar fi fost „tranzacții în oglindă” cu acțiuni din Rusia. Tot în acest caz Marea Britanie a amendat banca cu 163 milioane de lire sterline (213 milioane de dolari).

Danske Bank, o altă bancă, este acuzată că a derulat tranzacții suspecte de miliarde de dolari prin filiala sa din Estonia. Nu este eclus ca Deutsche Bank să fie implicată și în acest scandal.