Kelly a făcut distincție între diferitele elemente ale planului, citând cheltuielile și achiziționarea criptomonedelor, API-urile legate de cripto pentru instituțiile financiar și decontările prin stablecoins și CBDC.

„Accentul nostru este pe cinci oportunități diferite, pe care le vedem în acest spațiu, și aș spune că e un spațiu asupra căruia ne aplecăm foarte mult și cred că sunt extrem de bine poziționați”, a spus Kelly.

Visa are o strategie cu mai multe direcții în ceea ce privește serviciile sale legate de Bitcoin, monede stabile și monede digitale ale băncii centrale sau CBDC-uri. Este un domeniu pe care l-a mai abordat în trecut, în contextul în care Visa se află la intersecția noilor tehnologii de plată.

În ceea ce privește CBDC-urile, Visa spune că este în negocieri cu băncile centrale, sugerând că astfel ar putea juca un rol în acest proces.

„Discutăm cu băncile centrale despre dificultatea parteneriatului public / privat și, în special, despre cea a acceptării, deoarece pentru ca aceste monede digitale ale băncii centrale să aibă valoare, vor trebui să fie sigure în mintea consumatorilor. Și în al doilea rând, trebuie să aibă o formă de utilitate”, a spus Kelly.