Un hacker francez în vârstă de 25 de ani, care a reuşit să obţină acces la contul de Twitter al lui Barrack Obama, a fost arestat ieri în Franţa.

Poliţia franceză a colaborat timp de mai multe luni cu agenţi ai FBI şi au reuşit să îl prindă pe hackerul care îşi spune HackerCroll.

Acesta  obţinuse „codurile de administrator” de pe Twitter şi putea să navigheze liber în cadrul acestei reţele, creând sau eliminând conturi, au declarat, miercuri, surse din cadrul poliţiei franceze. „Nu a reuşit să acceseze informaţiile personale, dar avea control asupra Twitter”, a declarat un oficial al poliţiei franceze.

Scopul lui nu era să facă bani „ nu a încercat niciodată să obţină bani sau să obţină vreun profit oarecare” de pe urma piratării acestei reţele sociale, a precizat o sursă din cadrul poliţiei.

În iulie 2009, FBI  a informat poliţia franceză că una sau mai multe persoane încearcă să obţină acces la conturile Twitter. HackerCroll  a fost arestat  şi plasat în detenţie provizorie în sediul poliţiei judiciare din Clermont-Ferrand.

SURSA: gizmodo.fr