Fostul premier, Victor Ponta, este extrem de categoric. Starea de alertă nu mai trebuie prelungită. România se află pe buza prăpastiei.

Vor fi proteste de stradă

Victor Ponta face dezvăluiri incendiare. Ne-a costat 15 miliarde de euro în plus pentru că autorităţile au impus restricţii cu o lună mai mult decât vecinii din Bulgaria. Fostul premier susţine că oamenii nu mai rezistă psihic în cazul în care starea de alertă ar putea fi prelungită după 15 iunie. Dacă acest lucru va întâmpla, Ponta avertizează că ar putea izbucni proteste de amploarea celor din Statele Unite.

„Cred că economic România nu mai rezistă. Faptul că am stat o lună în plus, ne costă 15 miliarde de euro. 15 miliarde de euro ne costă că am stat mai mult decât bulgarii.

Cred că oamenii nu mai rezistă psihic. Dacă vreţi să iasă oamenii în stradă ca în SUA, mai daţi nu ştiu câte stări din astea”, a declarat Victor Ponta, la România TV.

Liderul Pro România a vorbit despre faptul că România se situează pe locul 57 în lume în topul celor mai sigure ţări din lume raportat la numărul de infecţii cu COVID-19.

„Forbes a publicat topul celor mai sigure ţări în pandemia COVID. Suntem pe locul 57. După ce ne-ai ţinut în case, ne-ai dat cele mai multe amenzi, cum suntem, domnule, pe locul 57?. Germania care e pe locul 2 are mult mai multe cazuri decât România. Noi ar fi trebuit să testăm mult mai mult. De aia suntem pe locul 57 pentru că minţim. Este o bătaie de joc la adresa României”, a adăugat fostul premier.