Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a comentat rezultatul raportului INML, care arată că nu s-a putut identifica profil ADN pe oasele găsite în pădurea de lângă Caracal, întrucât probele erau mult prea calcinate. „Asta înseamnă că Gheorghe Dincă a avut mult timp la îndemână pentru combustie”, a declarat Chesnoiu pentru Digi24.

„E un rezultat provizoriu. Să avem răbdare să vedem ce ne spune analiza ADN vizavi de acei dinți. Comentând acest rezultat preliminar, ne putem imagina că acel personaj negativ a avut mai mult timp la îndemână ca să facă pe fochistul în acel cazan al iadului, unde folosea combustie suplimentară: punea ulei, avea bucăți de bitum. Pentru că a avut mai mult timp, poate din cauza asta acel femur nu mai poate să ne dezvăluie nimic. În cazul ultimei victime, acolo timpul a fost în devafoarea lui. Dacă nu vom găsi nici în dinți ADN-ul penultimei victime, să dea Dumnezeu să fie în viață!”, a spus Liviu Chesnoiu.

Liviu Chesnoiu (sursă foto: Digi24)

Psihologul criminalist crede că nu trebuie dezvăluite prea multe informații din anchetă, pentru că astfel afla şi criminalul despre mersul investigaţiei „Nu trebuie să știe nici personajul negativ ce se întâmplă în anchetă. Să avem răbdare. Țara a fost împărțită. Oameni buni, prin empatie, au devenit detectivi particulari, oameni răiu au început să-l imite, iar la mijloc sunt tot felul de ciudați, martori care nu știu ce bazaconii au văzut sau acela cu telefonul.  Asta ne impiedică să avem un curs mai accelerat al anchetei”, a precizat Chesnoiu.

Gheorghe Dincă foloseşte tot felul de metode pentru a câştiga timp, aşa că trebuie forţat de anchetatori să-şi recunoască faptele, punându-i în faţă probe solide. Potrivit lui Liviu Chesnoiu, Dincă este acum „un animal încolțit. Intervine și instinctul de conservare, încearcă să se apere, mai spune câte ceva. Trebuie să-i punem în față probe, ca să se destăinuie. Faptul că ne-a plimbat pe la Dunăre, Olt, prin lanul de floarea-soarelui sunt tertipuri ca să câștige timp”, a mai declarat psihologul criminalist.