Sotheby's evaluase diamantul de 100,20 de carate între 19 şi 25 de milioane de dolari, considerându-l „diamant perfect, şlefuit ca un smarald, cel mai mare propus vreodată spre vânzare”. Bijuteria este apreciată ca „perfectă”, fiindcă este 'mai albă decât albul şi nu are nicio imperfecţiune. Este atât de transparent încât nu poate fi comparat decât cu apa îngheţată”, a spus înaintea licitaţiei Gary Schuler, şef al departamentului de bijuterii al casei Sotheby's.

Descoperit într-o mină din Africa de Sud a companiei De Beers, diamantul a fost tăiat, şlefuit şi perfecţionat timp peste un an. Cumpărătorul a licitat telefonic şi a dorit să îşi păstreze anonimatul, afirmă Sotheby's. Casa de licitaţii a expus piatra preţioasă la Doha, în Qatar, precum şi la Los Angeles, Hong Kong, Londra şi New York, sperând să atragă astfel cumpărători avuţi.

Potrivit casei Sotheby's, numai cinci diamante de o calitate comparabilă cu cel adjudecat marţi s-au mai vândut la licitaţie, cel mai mare preţ pentru un astfel de diamant, 30,6 milioane de dolari, fiind plătit în Hong Kong în 2013.AGERPRES