Un membru PSD a făcut acuzații grave în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple pe Agricultură „După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea”. Acesta a asociat mai multe personaje politice cu animale.

Liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, Daniel Suciu, a cerut marţi sancţionarea lui Giugea din PNL.

Nicolaea Giugea l-a numit „berbec” pe ministrul Agriculturii, Petre Daea. 

„Iulius Caesar Caligula şi-a pus calul senator, Petru Groza şi-a pus boul ministru, respectiv pe Zaroni, Liviu Dragnea a venit şi a numit la ministerul Agriculturii un berbec, dar nu berbecul începător, aşa cum zic ciobanii, sau, pe înţelesul tuturor, nu masculul alfa, ci a pus berbecul care se pierde de turmă şi face întotdeauna deliciul televiziunilor”, a declarat Giugea în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple pe Agricultură „După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea”. 

După această intervenţie, liderul deputaţilor PSD Daniel Suciu a cerut sancţionarea reprezentantului PNL.

„Acum înţeleg de ce nu aţi fost de acord cu modificarea regulamentului. Vi se pare normal ca un deputat să facă într-un fel deloc neacademic un ministru? Şi, stimate doamne, chiar nu e cazul să aplaudaţi cu atâta virtute jignirile din Parlament. Şi, dacă tot am votat acest regulament, chiar solicit tragerea la răspundere a unui coleg care nu-şi înţelege rolul şi menirea în Parlament”, a transmis Suciu.