Un cutremur cu magnitudinea 7 a lovit marți după-amiază, pe 22 noiembrie, Insulele Solomon din Oceanul Pacific. Un alt cutremur cu magnitudinea 6 a avut loc după 30 de minute, a informat publicația Reuters.

Autoritățile au raportat întreruperi de energie electrică pe întreaga insulă

Primul cutremur s-a produs la o adâncime de 15 kilometri, a precizat United States Geological Survey. Cel de-al doilea cutremur, cu magnitudinea 6, a avut loc în apropiere, la 30 de minute distanță. Serviciul meteorologic din Insulele Solomon au anunțat ulterior că nu există o amenințare de tsunami, însă a avertizat cu privire la curenții marini neobișnuiți în zonele de coastă.

„De asemenea, oamenii sunt sfătuiți să fie vigilenți, deoarece se așteaptă ca replicile să continue.”, a mai spus un angajat pe rețelele sociale.

De asemenea, autoritățile au raportat întreruperi de energie electrică pe întreaga insulă. Biroul național de gestionare a dezastrelor a informat că a primit rapoarte potrivit cărora localnicii insulei au simțit cutremurul, însă așteaptă rapoartele cu privire la pagubele produse.

Un cutremur cu magnitudinea 2,8 s-a produs la începutul lunii în România, pe 5 noiembrie

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a informat că un cutremur cu magnitudinea 2,8 s-a produs sâmbătă, 5 noiembrie, în județul Buzău, zona seismică Vrancea. Informațiile publicate de INFP  au arătat că seismul s-a produs la ora 5:33 în județul Buzău, a avut o magnitudine de 2,8 și o adâncime de 124 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 65km E de Brașov, 74km NE de Ploiești, 119km S de Bacău, 125km V de Brăila, 126km N de București, 126km V de Galați, 145km NE de Pitești, 180km E de Sibiu, 191km N de Ruse, 201km SV de Iași.

Un cutremur puternic a avut loc joi, 3 noiembrie

Amintim că un cutremur cu magnitudinea 5,4 grade pe Richter s-a produs joi dimineaţa, la ora locală 6:50, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 140 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 69 km nord-est de Ploieşti, 76 km est de Braşov, 114 km vest de Brăila, 117 km vest de Galaţi şi 118 km nord de Bucureşti. Zeci de oameni au confirmat pe rețelele sociale că au primit mesaje pe telefoanele Android cu câteva zeci de secunde înainte de producerea seismului.