Un cetăţean american a dat în judecată Bank of America, cerând despăgubiri în valoare de 1,784 de milioane de trilioane de dolari, sumă mai mare decât PIB-ul mondial de 60.000 de miliarde.

Conform plângerii lui Dalton Chiscolm, acesta cere ca suma de 1.784.000.000.000.000.000.000.000 de dolari să fie transferată în contul său în ziua imediat următoare.

Nemulţumire la scară cosmică

Chiscolm este nemulţumit pentru că a telefonat de mai multe ori băncii şi a primit informaţii inconsistente din partea unei femei de origine spaniolă. Conform lui Chiscolm, mai multe cecuri au fost refuzate datorită numerelor incomplete de routing.

Reuters, citat de Huffington Post, a cerut unui profesor de matematică de la New York University să comenteze asupra sumei cerute de Chiscolm, iar acesta a declarat că „nu ai de a face cu astfel de numere decât la scară cosmică.”

Toţi banii din galaxie

Conform lui Kevin Underhill, un avocat care scrie un blog despre umor din domeniul legal, Dalton Chiscolm „fie încearcă să trimită un mesaj sistemului bancar american, fie vrea să obţină recordul pentru cea mai mare despăgubire solicitată într-un proces, fie vrea să devină posesorul tuturor banilor din galaxie, în denominări terestre sau extraterstre”.

În 2008, o victimă a uraganului Katrina a dat în judecată guvernul SUA, cerând despăgubiri de doar 3 milioane de miliarde de dolari, sumă modestă comparat cu cerinţa lui Chiscolm.

Procesul a căzut în mâinile judecătorului Denny Chin, care a avut privilegiul de a-l condamna pe Bernie Madoff în vara acestui an. Conform deciziei judecătoreşti, Chiscolm are la dispoziţie o lună pentru a veni cu o explicaţie mai bună a cerinţelor sale.