Cel mai bogat român, Ion Țiriac, are o avere de 1,6-1,65 miliarde de euro, conform Top 300 Capital.

Ei bine, potrivit indexului Bloomberg Billionaires, într-o singură zi, omul de afaceri chinez Wang Wei a câștigat 2,2 miliarde de dolari (2 miliarde de euro), deci cu 400 milioane de euro mai mult decât toată averea lui Țiriac.

Wan Wei a înregistrat luni cea mai mare creștere de avere din lume, în urma căreia a atins un total de 24,1 miliarde de dolari (22,7 miliarde de euro), cifră care îl plasează pe locul 29 la nivel mondial, conform Top Bloomberg.

Wang Wei este acționar majoritar la compania de curierat S.F. Express, pe care a înființat-o în 1993. Considerată "un Fedex al Chinei", compania acționează pe tot teritoriul țării și în alte 45 de state. A avut în 2015 venituri de 7,2 miliarde de dolari (6,8 miliarde de euro). Printre acționarii minoritari ai societății se numără grupuri precum China Merchants Group, Oriza Holdings, CITIC Capital.

Ţiriac vrea să-l atragă pe patronul Mercedes într-o afacere

Miliardarul Ion Ţiriac a achiziţionat, la puţin timp după Revoluţie, cei 25.770 metri pătraţi pe care funcţiona Societatea Română de Ascensoare IFMA. Dacă mai bine de 25 de ani, magnatul român n-a demarat niciun proiect pe terenul aflat în apropierea Podului Grant, din sectorul 6 al Capitalei, de curând, fostul mare tenismen duce o luptă de convingere cu un important om de afaceri german pentru demararea unui proiect imobiliar de mare amploare.

„Ţiriac deţine tot ce vedeţi aici cu ochii. Cred că are vreo trei hectare. Terenul se întinde de lângă şcoală (n.r. – Colegiul Tehnic „ Dinicu Golescu“) şi până la In- spectoratul Teritorial de Muncă Ilfov, chiar vizavi de Maternitatea Giuleşti. Are bani mulţi domn’le! A cumpărat aici după Revoluţie, că pe timpul comuniştilor te omorau ăia doar dacă aflau că te gândeşti la aşa ceva, şi ar fi dat vreo 30 de milioane de euro. Doamne, ce de bani! Vrea să ridice vile din alea scumpe, cu barieră la intrare, cu paznici. Complexul o să fie luxul de pe pământ“, a povestit un locuitor.