Lucrarile au inceput in luna august, iar conceptul de modernizare a avut in vedere atat magazinul propriu zis, cat si zona din imediata vecinatate a acestuia. Au fost montate dale de beton, au fost amenajate spatii verzi si o parcare cu 90 de locuri, au fost instalate banci si o fantana arteziana. Cladirea a fost invelita cu un perete cortina, iar spatiile interioare au fost placate cu gresie si tavane false, dotate cu instalatii de climatizare si iluminare moderna. Si dispunerea viitoarelor standuri din interior va fi cu totul alta: parterul a fost amenajat integral intr-un urias supermarket Artima, cu peste 8.000 de produse, un nou brand ce apartine firmei timisorene Artima Retail Investment Company, recent lansat in orase din Transilvania (Resita, Lugoj etc), la etajul I vor fi: o cafenea si standuri cu produse cosmetice, cadouri, bijuterii, papetarie, jucarii, birotica, calculatoare, articole sport, telefonie mobila, iar la etajul II se vor gasi textile, incaltaminte, electronice si electrocasnice.
Eugen Hoancea, director general al Ulpia SA, afirma ca magazinul se va adresa tuturor categoriilor de consumatori, de la cei care doresc produse de consum zilnic, disponibile in supermarket, pana la produse de parfumerie selectiva, bijuterii, confectii si incaltaminte de marca, produse electronice din gama de varf. „Noul concept se indreapta spre confortul consumatorului, care sa vina cu placere la noi, sa fie in siguranta, sa fie multumit de calitatea produselor, sa aiba un ambient de calitate – climatizare, lumina, sonorizare. Ne asteptam la o medie de 2.000-3.000 vizitatori pe zi”, sustine Eugen Hoancea.
Actionarul majoritar al societatii Ulpia SA este compania Quasar SA, care detine 92% din actiuni. Quasar SA are 12 magazine specializate si o retea de distributie de produse electronice, electrocasnice, telefonie mobila, IT.
De curand, a infiintat si o divizie Quasar Industries, cu obiect de activitate productia de tamplarie PVC si amenajari interioare. Potrivit patronului acesteia, domnul Daniel Horia Faur, in anul 2000 Quasar SA a avut o cifra de afaceri de 5 milioane de dolari.    

Ulpia din Deva
Actionar majoritar:    Quasar SA, 92%
Suprafata utila:     4.000 mp
Nivele:    P plus 2 etaje
Data infiintarii:    1973
Data relansarii:    noiembrie 2001
Nr. locuri de parcare:    90
Dotari noi: zone verzi amenajate, fantana arteziana, 4 scari rulante, sistem de ventilatie si climatizare, sistem de iluminat modern, tavan suspendat, pardoseala din gresie, instalatie sonorizare.