Într-o postare pe pagina de facebook, fostul premier Mihai Tudose a lansat o serie de acuzații extrem de grave la adresa Guvernului PNL și în prim plan, la adresa ministrului Educației, privind gestionarea pandemiei. El este de părere că guvernanții nu au făcut altceva decât să irosească timpul și banii statului și au derutat complet atât părinții cât și copiii privind măsurile luate în școli.

„Am votat azi în plenul Parlamentului European pentru măsuri care să elimine decalajul digital în educaţie, cu gândul la elevii români afectaţi de catastrofala gestionare a funcţionării şcolii româneşti în pandemie. Conform raportului europarlamentar, până la 32% dintre elevi nu au avut acces la educaţie timp de mai multe luni în unele state membre.

România e printre cele mai afectate ţări din UE, în primul rând din cauza incompetenţei manageriale dovedite de echipa Orban-Anisie, responsabilă de eşecul total al trecerii la învăţământul online”, a afirmat Mihai Tudose pe Facebook..

În același timp, fostul premier a mai adăugat faptul că România este aproape de a avea o „generaţie pierdută” din cauza modului în care guvernarea a tratat educaţia, referindu-se la ministrul Educaţiei Monica Anisie drept o „moluscă politică absolută”.

„Timp irosit, bani aruncaţi pe contracte dubioase, măsuri contradictorii anunţate în cursul aceleiaşi zile, în condiţiile în care urmau să intre în vigoare a doua zi, părinţi derutaţi, copii lipsiţi de acces la educaţie – pe scurt, un faliment istoric al unei guvernări complet depăşite de provocarea pandemiei! Suntem pe punctul de a avea o „generaţie pierdută” tocmai în… „România educată”, dacă preşedintele Iohannis şi Parlamentul nu pun urgent piciorul în prag!”, a adăugat el.

E posibil să nu mai avem alegeri

Totodată, el și-a exprimat teama cu privire la alegerile care urmează să fie organizate. Fostul premier consideră că ”din cauza catastrofei medicale” există un risc mare să nu mai putem vota.

Există un risc mare să nu putem avea alegeri la termen, din cauza catastrofei medicale în care ne afundă dramatic incompetenţa liberală. Ce facem, murim cu PNL de gât?!… Degeaba votăm noi în Parlamentul European măsuri pentru eliminarea decalajului digital între statele UE, dacă ”la butoane” la Bucureşti e o moluscă politică absolută, pe care PNL o mai şi vâră pe gâtul alegătorilor bucureşteni… Răsplată pentru performanţa ministerială, nu-i aşa?

Degeaba cerem Comisiei Europene să aloce urgent bani pentru investiţii în conectivitatea elevilor din mediul rural şi pentru instruirea cadrelor didactice să folosească noile tehnologii, când Anisie atât pricepe că-i trebuie şcolii să poată funcţiona: ,,pepsiglas’’!”, a mai precizat europarlamentarul.

Guvernul trebuie să plece

De asemenea, el a mai cerut ferm demisia premierului Ludovic Orban, subliniind faptul că Guvernul trebuie să plece şi că „degeaba daţi vina pe greaua moştenire pesedistă”.

„Acest guvern trebuie să plece acum! Altfel, foarte probabil nu vor fi nici alegeri, nici campanie, va fi doar un şir lung de camioane militare ducând morţii şi privirile triste la ferestre ale copiilor privaţi de contactul social esenţial la vârsta lor şi de educaţia elementară la vremea ei!

Degeaba daţi vina pe greaua moştenire pesedistă, când aveţi decizie absolută de un an de zile! Nu vă mai crede nimeni. Vă minţiţi singuri, disperaţi că nu vă ies calculele care probabil că se bazau pe faptul că o să puteţi să păcăliţi pe toată lumea, o lungă perioadă de timp, că veţi rămâne veşnic la ,,butoane”…. etc.”, a conchis Tudose.