Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a avut o primă reacţie în urma sondajului INSCOP dat publicităţii joi, sondaj în care Nicuşor Dan este creditat cu 9% înaintea sa.

Firea spune că nu stă să se bată cu nimeni în sondaje, iar Nicuşor Dan se laudă cu ceva ce nu există în realitate. Primarul PSD aduce aminte că exact acelaşi lucru l-a făcut şi Liviu Dragnea înainte de europarlamentare: s-a lăudat cu procentele uriaşe ale Partidului Social Democrat cu 3 luni înainte de alegeri, iar în momentul votului totul s-a dovedit a fi un dezastru.

“Nu mă bat cu nimeni în sondaje. Și Domnul Dragnea se lauda cu procente uriașe în sondaje cu 3 luni înainte de europarlamentare, iar rezultatul a fost dezastruos. Așa și acum. Se laudă cu ce nu există în realitate. Cel mai corect sondaj se realizează în ziua votului.

Am convingerea că bucureștenii vor vota un om implicat, harnic, priceput, tenace. PNL/PDL au blocat toate proiectele benefice pentru oameni, din Capitală, prin majoritatea din Consiliul general. Investiții pe care eu le-am deblocat și finalizat”, a declarat, joi, Gabriela Firea.

Ce arată sondajul realizat de INSCOP la comanda PNL?

Nicușor Dan ar avea aproape nouă procente avans față de Gabriela Firea, conform preferințelor exprimate de bucureșteni.

Astfel, Nicuşor Dan ar obține 54,4% din voturi, iar actualul primar al Capitalei ar lua 45,6%.

De precizat că 56,1% dintre respondenții sondajului sunt de părere că direcția în care se îndreaptă Capitala este una greșită și numai 40,3% au răspuns că lucrurile merg spre bine.

Datele au fost culese în perioada 20 – 26 iunie 2020.