Liberalii au realizat un clip video cu toate gafele și erorile de exprimare făcute de Viorica Dăncilă la un an de la preluarea mandatului. Pe 30 ianuarie 2018, Guvernul Dăncilă a primit votul de învestitură din partea Parlamentului. Este al treilea guvern PSD în doi ani de la preluarea puterii.

Clipul video poate fi vizionat aici
 
„«Premierul Gafelor» sau «Premierul Dezastru» – aşa ar trebui să intre Viorica Vasilica Dăncilă în cărţile de istorie. Viorica Dăncilă a făcut gafe într-un an de zile cât alţii în 100 de ani. Un asemenea premier este o ruşine pentru România şi trebuie să plece urgent din funcţie pentru că în fiecare zi petrecută la Palatul Victoria distruge şansele românilor la o viaţa decentă şi imaginea României peste tot în lumea civilizată. Clipul de mai jos este adevăratul bilanţ al guvernării Dragnea-Dăncilă-Tăriceanu, o guvernare de râsul lumii, care nu trebuie să se mai repete niciodată”, precizează liberalii în postarea făcută miercuri pe Facebook.

Viorica Dăncilă a fost invitata lui Mihai Gâdea la emisiunea “Sinteza zilei”, la o zi după ce Libertatea a dezvăluit că premierul l-a înfiat pe Victor Florin Dăncilă. Cu aest prilej, premierul Dăncilă a vorbit și despre poziția sa la conducerea țării și despre faptul că ea a fost cel mai ironizat prim ministru pe care România la avut și despre cât de tare a lovit o presa de-a lungul timpului.

„Țara nu poate fi ajutată printr-un război român contra român. În 2018 asta s-a întâmplat. Cred că anul 2018 a fost unul dintre cei mai agitați ani. Niciodată în istoria acestei țări un premier nu a fost jignit, atacat. Anul 2018 putea fi unul mai bun dacă exista consens”, Viorica Dăncilă.

Cea mai recentă gafă făcută de Viorica Dancilă s-a consumat la Bruxelles, unde, în timpul unui discurs, premierul a folosit un cuvânt inexistent în limba română, „negaţionalism”, referindu-se la un eveniment organizat de preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene. Nu este însă singura greşeală marca Viorica Dăncilă. La începutul unei şedinţe de Guvern, premierul a susţinut că România ”devastează” state puternice, însă s-a corectat imediat, spunând devansează. În timpul unor declaraţii pe care le-a susţinut la începutul unei şedinţe de Guvern, în clipa în care a adus vorba despre situaţia economică a ţării, prim-ministrul a folosit cuvântul ”predilecţiile” într-un context în care corect ar fi fost termenul ”predicţiile”.

 

Atunci când a ţinut un discurs înainte de moţiunea de cenzură „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”, premierul a vrut să vorbeasă despre o şedinţă „ulterioară”, dar s-a încurcat şi a denumit-o ca fiind „anterioară”. La un moment dat, primul-ministru a mers în judeţele Bacău şi Neamţ pentru a inspecta lucrările la obiectivele de apărare împotriva inundaţiilor. ”Ne-am trezit dintr-o dată cu ţara cu mii de calamităţi, cu multe aluviuni şi cu multe probleme create datorită intemperiilor vremii”, a spus Viorica Dăncilă.”Intemperie” înseamnă schimbarea nefavorabilă a vremii, iar alăturând cuvântul ”intemperie” de ”vremii” se formează pleonasm.

La un moment dat, primul-ministru a încurcat sensul cuvintelor şi a spus: ”Vrem să mergem pe prevenire şi mai puţin pe înlăturarea calamităţilor, a dezastrelor produse de calamităţi şi, de aceea, trebuie să luăm în calcul toţi aceşti factori şi să încercăm încet, încet şi prin metode legislative, şi prin investiţii să punem la punct tot acest sistem”. Premierul nu a ştiut că “dezastru” înseamnă, de fapt, ”calamitate”. Un alt moment cheie, s-a consumat când premierului a încurcat vara cu iarna: ”Să nu uităm, după decembrie, vremea nu ştim cum va fi, în fiecare an a fost vremea foarte capricioasă, vin zăpezile şi atunci putem să ne confruntăm din nou cu situaţiile pe care le-am avut în iunie-iulie„.

O altă gafă a fost cea în care a spus de şase ori „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”, în timpul unei sedinte a Executivului, citind de pe foi. Apoi, întrebată, la un moment dat, dacă îi este frică de o plângere penală, prim-ministrul a răspuns că „Orice om îi este teamă de o plângere penală”. Tot într-o şedinţă de Guvern, Dăncilă a încurcat democraţia cu birocraţia: “Putem spune, pe scurt, că reducem democraţia… ăăă… reducem birocraţia”.