Kobe Bryant, unul dintre cei mai mari baschetbalişti din istoria NBA, a murit duminică dimineaţa într-un accident de elicopter, la Calabasas, în sudul Californiei. Gianna Maria Onore, una dintre cele patru fiice ale sportivului, se afla și ea în aparatul de zbor.

Deși inițial au apărut informații conform cărora 5 persoane se aflau în aeronavă, poliția din Los Angeles a dezvăluit că în elicopter se aflau 9 persoane. Presa americană a aflat numele a 6 dintre victime: Kobe Bryant, Gianna Maria Onore, John Altobelli, Keri Altobelli, Alyssa Altobelli și Christina Mauser, scrie digisport.ro.

Primele informații oferite de poliție

Alex Villanueva, şeriful din Los Angeles, a oferit primele informații oficiale, după tragedie. Acesta a afirmat că în elicopterul prăbuşit, în care şi-au pierdut viaţa fostul baschetbalist Kobe Bryant şi fiica lui, se aflau pilotul şi încă opt persoane. Şeriful nu a făcut precizări cu privire la identitatea persoanelor din aparatul de zbor, afirmând că este “total nepotrivit” să o facă până când legistul nu va efectua identificarea cadavrelor.

Potrivit CNN, John Altobelli, antrenor de baschet la Orange Coast College (OCC), se află printre cei decedaţi în accidentul aviatic. Fratele acestuia, Tony Altobelli, a confirmat pentru CNN că John se afla în elicopter, alături de soția sa, Keri, și de fiica lor, Alyssa, care era colegă cu Gianna, una dintre fetițele lui Kobe Bryant.

Christina Mauser, antrenoare la o echipă de baschet feminin a unei școli din California (Harbor Day School, din Corona del Mar), se numără printre victime. Soțul ei, Matt Mauser, a confirmat decesul acesteia pe rețelele sociale.

Presa americană a anunţat că fostul baschetbalist Kobe Bryant şi fiica lui de 13 ani, Gianna, au încetat din viaţă, duminică, după ce elicopterul Sikorsky S-76B în care se aflau s-a prăbuşit lângă Calabasas, o localitate aflată la 50 de kilometri nord-vest de Los Angeles.

De ce s-a prăbuşit elicopterul

Potrivit Federal Aviation Administration, aparatul fusese fabricat în 1991 şi era înregistrat pe numele societăţii Island Express Holding Corp. Citând o sursă din poliţia locală, Los Angeles Times scrie că vizibilitatea foarte scăzută ar fi fost cauza accidentului şi adaugând că inclusiv poliţia din LA a ridicat elicopterele abia după-amiază.

“Situaţia meteorologică nu corespundea normelor minime de zbor”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Josh Rubenstein, conform digisport.ro.

Reprezentantul Agenţiei Americane pentru Siguranţa Zborurilor a declarat că în zilele următoare se vor face investigaţii suplimentare.

“Echipa noastră va examina istoricul pilotului şi al echipajul de bord. Vom examina dosarele de întreţinere ale elicopterului, dosarele proprietarului şi exploatarea aparatului şi multe alte lucruri”, a declarat Jennifer Homendy, din partea NTSB.