Evgheni Prigojin, ultimele poze cu el în viață

Evgheni Prigojin în Africa. În spațiul public au apărut ultimele imagini cu Evgheni Prigojin înainte să moară.

Imaginile cu liderul Wagner au fost postate pe un canal de Telegram. În pozele respective, fostul bucătar al lui Vladimir Putin apărea alături de alți oameni din Republica Centrafricană.

„Una dintre ultimele fotografii cu Evgheni Prigojin înainte de a pleca spre Rusia. Fotografiile au fost făcute în Republica Centrafricană cu puțin timp înainte de plecarea sa”, arată cei care au publicat imaginile pe canalul de Telegram numit Dvach.

evgheni prigojin
SURSA FOTO: Antena 3

Mercenari ruși participă la înmormântare

Mercenarii ruși s-au adunat marți după-amiază la înmormântarea unuia dintre adjuncții lui Prigojin, care a fost ucis în accidentul aviatic de săptămâna trecută.

Familia lui Valery Chekalov, șeful logisticii Wagner, a fost însoțită de zeci de persoane, inclusiv mercenari Wagner, la cimitirul Severnoye din Sankt Petersburg.

Un preot ortodox rus a rostit rugăciuni și a legănat o cădelniță în fața sicriului lui Chekalov. În acest timp familia, prietenii și foștii colegi s-au adunat.

Persoane în doliu neidentificate le-au ordonat jurnaliștilor Reuters să nu mai filmeze.

Înmormântarea lui Prigojin ar fi avut loc tot azi

Presa rusă a sugerat că înmormântarea lui Evgheni Prigojin ar fi avut loc astăzi în orașul său natal, Sankt Petersburg.

Postul de știri Fontanka din oraș și alte câteva mass-media au declarat că este posibil ca bărbatul de 62 de ani să fie înmormântat în cimitirul Serafimovskoe – unde au fost văzuți în această dimineață ofițerii de poliție.

Cordoane grele de poliție au înconjurat cimitirul, unde sunt îngropați și părinții lui Putin. Acesta a fost folosit anterior pentru înmormântări militare de profil înalt.

O prezență sporită a poliției a fost semnalată și în alte cimitire din oraș.

Vladimir Putin nu a participat

Vladimir Putin nu a participat la funeraliile lui Evgheni Prigojin, a anunțat Kremlinul în această dimineață.

„Prezența președintelui nu este avută în vedere”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov a declarat că Kremlinul nu are informații specifice despre înmormântare și a precizat că aranjamentele sunt la latitudinea familiei.

Putin i-a adus un omagiu lui Prigojin după accidentul aviatic de săptămâna trecută – numindu-l un om de afaceri talentat care a făcut „greșeli grave”.

„Vreau să îmi exprim cele mai sincere condoleanțe familiilor tuturor victimelor. Este întotdeauna o tragedie”, a declarat Putin în declarații televizate.

„Îl cunoșteam pe Prigojin de foarte mult timp, de la începutul anilor ’90. A fost un om cu o soartă dificilă și a făcut greșeli grave în viață”.