Ducii de Sussex, Harry şi Meghan, s-au despărţit, luni, de îndatoririle lor regale prin participarea la o slujbă la Westminster Abbey din Londra, cu prilejul sărbătoririi Zilei Commonwealth-ului, relatează EFE.

Harry şi Meghan Markle, care şi-au stabilit reşedinţa principală în Canada – unde a rămas fiul lor, Archie – au asistat la slujba anglicană alături de Ducii de Cambridge, prinţul William şi Kate Middleton, şi de alţi membri ai familiei regale britanice.

Îmbrăcată într-un taior albastru, Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 93 de ani, a prezidat acest eveniment solemn de la care a fost absent însă fiul său cel mic, prinţul Andrew, care s-a retras din viaţa publică în luna noiembrie în urma scandalului legat de relaţia sa de prietenie cu fostul magnat american Jeffrey Epstein, acuzat de trafic de minore şi decedat în închisoare.

Meghan Markle a impresionat cu ţinuta ei

Spre deosebire de anul trecut, atât ducii de Sussex cât şi ducii de Cambridge au aşteptat aşezaţi pe locurile lor intrarea suveranei, în loc să o urmeze în procesiune, ceea ce a fost interpretat drept un semn al schimbărilor din monarhia britanică.

În cadrul agendei de despărţire, Harry şi Meghan – care a purtat un deux-pieces de culoare verde, cu capă şi pălărie asortate – au participat în ultimele zile şi la alte evenimente oficiale în Marea Britanie, printre care un concert desfăşurat la Royal Albert Hall şi o vizită, neanunţată în prealabil, la o şcoală publică din estul Londrei.

Cuplul, care în ianuarie şi-a anunţat intenţia de a se distanţa de monarhie pentru a se dedica unor activităţi în sectorul privat şi caritabile, va renunţa definitiv la îndatoririle sale regale la 31 martie. De la această dată, Harry şi Meghan îşi vor pierde titlul de “Alteţă regală” şi nu vor mai primi bani publici, scrie Agerpres.