"Următoarele zile sunt cruciale", a apreciat purtătoarea de cuvânt Maja Kocijancic, după ce vineri preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a afirmat că va prezenta săptămâna viitoare la Adunarea generală a ONU cererea de adeziune a unui viitor stat palestinian.

"Trebuie să vedem detaliile şi calendarul acestei cereri. Împreună cu partenerii noştri din Cvartetul pentru Orientul Mijlociu, trebuie să ne intensificăm eforturile de a lansa negocieri între părţi cât mai repede posibil. Este singura cale de a pune capăt conflictului" – a insistat responsabilul european.

Surse diplomatice europene au indicat că pentru duminică este prevăzută la New York o reuniune a emisarilor Cvartetului, din care fac parte SUA, Rusia, UE şi ONU, menţionează AFP.

"UE a susţinut întotdeauna cu putere aspiraţiile palestiniene la un stat", a mai amintit Maja Kocijancic, obiectivul ajutorului pentru dezvoltare furnizat de europeni fiind tocmai "construirea instituţiilor şi infrastructurii viitorului stat palestinian".
SURSA: Agerpres