Rusia a anunțat că sistemele sale de apărare aeriană au anunțat doborârea a 20 de drone. Acestea au fost lansate de Ucraina către diverse regiuni, inclusiv Moscova. Declarațiile în acest sens au fost făcute de Ministerul rus al Apărării, conform Reuters.

Conform comunicatului ministerului, dronele ucrainene au fost interceptate deasupra mai multo zone din Rusia. E vorba de Moscova, Tula, Kaluga și Briansk.

O persoană a fost rănită în Rusia

În urma incidentului, în regiunea Tula, o persoană a fost rănită. S-a întâmplat atunci când fragmente de drone au căzut pe o clădire rezidențială. Informația a fost dată de guvernatorul regiunii din Rusia, Alexei Diumin.

„Un atac major cu drone a fost încercat peste noapte”, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

Done doborâte în diverse zone ale regiunii Moscovei

Reprezentanții ruși au afirmat că dronele ucrainene au fost interceptate și doborâte în diverse zone ale regiunii Moscovei.

Conform informațiilor oferite de cotidianul rus Kommersant, atacul a dus la întârzieri sau chiar anulări ale zborurilor pe aeroporturile principale din Moscova.

Atac puternic în urmă cu o zi asupra Kievului

Cu o zi în urmă, Rusia a lansat un atac cu drone la Kiev. Țintă a fost capitala Ucrainei, dar și alte nouă regiuni. Autoritățile ucrainene au raportat cel puțin doi răniți. Atacul a început în zori și este încă în desfășurare.

Au existat și două victime în districtul Solomianski. Ambele au primit ajutor medical la faţa locului. Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a spus că un complex de locuințe din acea zonă a suferit daune în urma fragmentelor provenite din dronelor doborâte. Echipele de intervenție au intervenit imediat și au încercat salvarea a două femei prinse sub dărâmături. Unul dintre cei răniți este un copil în vârstă de 11 ani.

Primarul Kievului a raportat mai multe incendii în zona respectivă. A fost vizată și o grădiniță. El a menționat că fragmente de drone doborâte de sistemul antiaerian ucrainean au căzut și în districtul Pecerski din Kiev.

„Pentru moment, sunt două victime în districtul Solomianski. Ambele au primit ajutor medical la faţa locului”, a transmis prin aplicaţia de mesagerie Telegram primarul Kievului, Vitali Kliciko.

Mai multe clădiri au fost avariate

În plus față de blocurile de locuințe afectate, alte clădiri din trei cartiere din Kiev au suferit daune, conform informațiilor furnizate de Klichko.

Potrivit autorităților locale, dronele explozive Shahed, fabricate în Iran, au fost implicate în atac, dar încă nu s-a oferit o estimare a numărului de proiectile lansate de Rusia asupra capitalei.

Forțele ruse au lansat drone către Kiev din direcțiile sud, nord și est, conform transmisiei postului de televiziune ucrainean TSN, care a descris că „Capitala este zguduită” de explozii.

Forțele aeriene ucrainene au raportat în jurul orei 03:30 că o rachetă balistică se îndreaptă spre Kiev din direcția nordului, conform informațiilor furnizate de Unian.

„Vă cerem insistent să staţi în adăposturi până la încetarea alarmei”, a transmis Serghei Popko, şeful administraţiei militare a Kievului.