Disponibilizările ar viza bancherii, traderii şi personalul auxiliar care lucrează la divizia de investment bank a Credit Suisse în Londra, New York şi unele părţi din Asia, spun surse din apropierea dosarului.

Potrivit acestor surse, angajaților de la Credit Suisse li s-a spus că ar trebui să se aştepte la trei runde de concedieri în acest an, primul fiind preconizat pentru finalul lunii iulie. Următoarele două ar fi planificate pentru lunile septembrie şi octombrie.

UBS ar urma să disponibilizeze aproximativ 30.000 de angajați

După ce a preluat Credit Suisse în urmă cu trei luni, în cadrul unei operaţiuni de salvare intermediată de către Guvernul elveţian, UBS a ajuns la un efectiv de aproximativ 120.000 de salariaţi și a anunţat deja că în următorii ani, vrea să diminueze costurile cu personalul cu aproximativ şase miliarde de euro.

Obiectivul final al băncii elvețiene ar fi reducerea cu 30% a efectivelor sale combinate, adică cu 35.000 de persoane, spun sursele citate de Bloomberg. La fel au estimat și de la Redburn, care au precizat într-un raport publicat recent că UBS ar urma să disponibilizeze aproximativ 30.000 de angajaţi.

Disponibilizările UBS vor agrava ceea ce deja este un cu probleme pentru sectorul financiar mondial, în condițiile în care o serie de mari bănci de pe Wall Street, inclusiv Morgan Stanley şi Goldman Sachs Group Inc., au anunţat propriile lor programe de disponibilizări care au vizat mai multe mii de posturi.

Aproape 10% dintre angajații Credit Suisse au plecat înainte de preluarea de către UBS

Directorul general al UBS, Sergio Ermotti, a anunţat la începutul acestei luni că aproximativ 10% dintre angajaţii Credit Suisse au plecat deja de la grupul bancar elveţian, înainte de preluarea de către UBS.

„Este adevărat că aproximativ 10% din forţa de muncă a plecat în ultimele luni, înainte de finalizarea preluării”, a declarat Ermotti într-un interviu acordat luni postului elveţian de televiziune SRF, potrivit Reuters.

Pe 12 iunie, UBS a informat că a finalizat preluarea de urgenţă a rivalei Credit Suisse, într-o tranzacţie care a dus la crearea unui gigant bancar elveţian, cu o prezenţă importantă pe segmentul administrării averilor.

Anunţând cel mai mare acord din sectorul bancar de la criza financiară din 2008, Sergio Ermotti şi preşedintele UBS, Colm Kelleher, au explicat că tranzacţia va provoca dificultăţi, dar şi „multe oportunităţi” pentru clienţi, angajaţi, acţionari şi statul elveţian.

Grupul va superviza active de 5.000 miliarde de dolari, astfel încât UBS va avea o poziţie de vârf pe pieţe cheie unde ar fi avut nevoie de ani de zile pentru a ajunge la un asemenea nivel. Fuziunea marchează şi finalul istoriei de 167 de ani a Credit Suisse, care în ultimii ani s-a confruntat cu pierderi şi scandaluri.