Twitter, celebrul site de microblogging, angajează ingineri de soft şi specialişti, care să ajute la transformarea popularităţii de care se bucură serviciul în surse de venit.

Twitter, site înfiinţat în 2006, se bucură de un succes enorm, iar mesajele sale scurte de 140 de caractere sau „tweets”  au devenit un fenomen global. Cu toate astea site-ul nu este profitabil şi are pierderi considerabile.

Twitter nu are o sursă curentă de venit care să echilibreze costurile şi de aceea a scos la concurs 26 de posturi dintre care patru au trecute în dreptul lor cuvântul monetizare. Alte două posturi au trecute la descriere încheierea de contracte.

„Twitter este în căutarea de noi membri care se să se alăture echipei noastre pentru a dezvoltata diverse soluţii de monetizare”, conform unui oficial Twitter.

În luna septembrie a anului trecut, Twitter a obţinut 100 milioane dolari din partea unui grup de investitori format din fondul mutual T. Rowe Price Group şi  firma de private-equity Venture Partners, aceştia evaluând compania la un miliard de dolari.

Twitter are în prezent 120 de angajaţi, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

SURSA: blog.twitter.com