Cazul Caracal ia o turnură incredibilă, pe fondul indecizie și a lipsei de eficiență de care au dat dovadă autoritățile române.

Gheorghe Dincă, Monstrul din Caracal, s-a săturat să stea în spatele gratiilor și a cerut Tribunalului Olt să îl plaseze în arest la domiciliu.

Trimis în judecată

Mai mult decât atât, Dincă a solicitat să se șteargă de pe lista cu acuzații care i se aduc violarea Alexandrei Măceșanu și ucidere Luizei Melencu, anunță România TV.

Acuzat de 8 infracțiuni printre care și omor și viol, Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de DIICOT abia miercuri, 16 ianuarie 2020, după aproape șase luni de arest preventiv.

Astfel, Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv pe 27 iulie 2019, fiind acuzat inițial de comiterea infracțiunilor de viol și trafic de minori. Ulterior, arestul preventiv a fost prelungit de mai multe ori. Potrivit articolului 23 alin. (5) din Constituție și a articolului 246 , alin (4) din Codul de Procedură Penală, ”Durata totală a arestării preventive a inculpatului în cursul urmăririi penale nu poate depăși un termen rezonabil și nu poate fi mai mare de 180 de zile”.

Expirarea termenului prevăzut de lege

Miercuri dimineaţă a venit vestea că procurorul general interimar al României a decis să confirme rechizitoriul procurorilor DIICOT, ce era gata de câteva zile. Autoritățile l-au trimis pe Dincă în judecată foarte aproape de expirarea termenului de șase luni de zile, prevăzut de lege pentru arestul preventiv.

Dincă este acuzat trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiunim fiind victime Alexandra Măceșanu şi Luiza Melencu.

Numeroase controverse

Alături de Gheorghe Dincă va fi trimis în judecată şi un complice care s-ar face vionvat de acuzaţia de viol.

De acum, dosarul este pe punctul de a fi trimis la Tribunalul Olt, instanţă care va trebui să judece, în prima fază, acest proces.

Trebuie menionat faptul că au existat controverse inclusiv legate de competența DIICOT de a face investigaţii în acest caz și de modul în care s-au administrat probele.

Dacă va fi găsit vinovat, Gheorghe Dincă riscă să fie condamnat la inchisoare pe viaţă.