„Green New Deal a sosit, credeți sau nu, în statul Texas. Cum a mers până acum? Vestea bună e că energia alternativă pare să fi avut un efect remarcabil asupra climei. Duminică seară, zone din Texas s-au confruntat cu temperaturi ca în Alaska.

De fapt, erau la fel ca în Alaska. Deci, încălzirea globală nu mai e o preocupare stringentă în Houston. Vestea proastă e că nu au electricitate. Parcurile eoliene au înghețat, așa că rețeaua electrică a picat. Milioane de texani s-au trezit luni dimineață că trebuie să-și fiarbă apa, deoarece fără electricitate nu poate fi purificată”, a comentat Tucker Carlson.

Ironia, a continuat jurnalistul, este că Electric Reliability Council din Texas, care supraveghează rețeaua, nu a avut nicio soluție. Recomandându-le oamenilor să nu mai folosească atâta energie pentru a se încălzi. Așadar, în Houston, sute de texani înghețați s-au îndreptat către Centrul de convenții, pentru a nu degera.

„Asta se întâmplă când rețelele electrice cedează. Și societățile avansate devin primitive și periculoase, iar oamenii mor”, a spus jurnalistul.

Cine bănuia însă că așa ceva se poate întâmpla în Texas?, a continuat Carlson. Amintind că cea mai mare parte a energiei electrice provine din gaze naturale, iar Texasul produce mai multe decât orice alt loc de pe continent. „ În tot statul există depozite uriașe de gaze naturale.

A rămâne fără energie în Texas e ca și cum ai muri de foame la magazinul alimentar: o poți face doar intenționat, iar Texasul a făcut-o”.

Carlson a acuzat faptul că, în loc să profite de vastele resurse naturale ale statului lor, politicienii texani au ales „ce e la modă”. „Și au devenit nechibzuit dependenți de așa-numita energie alternativă, adică de morile de vânt. În urmă cu 15 ani, practic nu existau parcuri eoliene în Texas.

Anul trecut, aproximativ un sfert din toată energia electrică generată în stat provenea de la ele. Iar politicienii locali au fost încântați. S-au lăudat cu asta de parcă ar fi fost cev bun în distrugerea peisajului și degradarea rețelei electrice”, a subliniat jurnalistul.

Amintind și că, recent, guvernatorul republican Greg Abbott a acceptat o distincție acordatăă de Tri Global Energy, o companie care s-a îmbogățit de pe urma energiei verzi.

„Totul a mers până în ziua în care a venit gerul. Morile de vânt au eșuat, iar oamenii din Texas au murit. Iar asta nu este neapărat un reproș adus statului Texas, ci pentru a vă oferi o idee despre ceea ce urmează să vi se întâmple”, spune jurnalistul.

Și iată ce spunea președintele Biden luna trecută:

(BIDEN, 27 ianuarie): „Am așteptat deja prea mult pentru a face față acestei crize climatice. De aceea, semnez astăzi un ordin executiv pentru a impulsiona planul ambițios al administrației noastre de a face față amenințării existențiale a schimbărilor climatice. Și este o amenințare existențială”.

Afirmațiile lui Biden au fost comentate astfel de Carlson:

„Criză climatică”, „amenințare existențială”, „plan ambițios”. Ce înseamnă pentru noi? Prețuri mai mari la energie? Pentru început, prețurile la gaz sunt deja în creștere, în cazul în care nu ați observat. Va urma electricitatea. Costurile mai mari îi afectează pe cei mai slabi, dar este mai grav decât atât.

Energia verde înseamnă inevitabil întreruperi. Într-o zi, acest lucru se poate schimba pe măsură ce tehnologia progresează. Dar având în vedere starea actuală a tehnologiei, energia verde înseamnă o rețea electrică mai puțin fiabilă. Înseamnă eșecuri precum cele pe care le vedem în Texas. Acesta nu este un subiect de discuție, este realitate. Și este știință”.

Comentariul jurnalistului nu l-a ratat nici pe „țarul climatic”, John Kerry, care, după ce s-a dat jos din avionul privat a vorbit despre cum vor genera morile de vânt mai multeș locuri de muncă.

(JOHN KERRY, 27 ian): Președintele SUA a exprimat în fiecare comentariu pe care l-a făcut despre climă necesitatea creșterii noilor locuri de muncă care plătesc mai bine, care sunt mai curate decât așa numitul plămân negru al unui miner”.

„Dar John Kerry are o altă idee: oamenii din mediul rural cu studii superioare vor fi tehnicieni ai turbinelor eoliene. Deci, ceea ce obișnuiau să facă cu transmisiile, vor face cu morile de vânt”, spune Tucker.

„E posibil ca John Kerry să creadă de fapt în asta. Poate că nu a fost niciodată la 20 de metri de o turbină eoliană. Cu siguranță nu locuiește lângă una. Nu au parcuri eoliene în Aspen sau Martha’s Vineyard. John Kerry însuși a luptat pentru a ține parcurile eoliene departe de casa sa de vară din Nantucket. Este un ipocrit, dar nu ne mai surprinde”.

„Oamenii care susțin parcuri eoliene de obicei trăiesc foarte departe de parcurile eoliene. Oamenii care locuiesc în apropierea parcurilor eoliene au o viziune total diferită și de ce nu ar avea-o? V-ar plăcea o centrală masivă în curtea din spate care să zumzăie și să bâzâie și să toace păsări? Asta este o turbină eoliană. Dacă sunteți vreodată în America rurală, mergeți să vedeți una. Veți fi șocat, iar primul gând ar putea fi: „Se presupune că acest lucru este bun pentru mediu”, a mai comentat gazda FoxNews.

Carlson a explicat și că „parcurile eoliene sunt una dintre ideile pe care le poți susține numai dacă nu știi prea multe despre ele și poate de aceea nu a existat niciodată un sprijin popular pentru ele”.

”Niciun grup mare de cetățeni nu a cerut ca unele companii precum Goldman Sachs să distrugă mediul natural cu mori de vânt din China, care nu funcționează când este frig.

Nimeni n-a spus asta vreodată, dar nu contează deoarece energia verde este ultimul joc interior. Un număr mic de oameni profită din ea datorită subvențiilor guvernamentale și prețurilor reglementate. Toți ceilalți primesc o prelegere morală despre schimbările climatice și oricine se plânge este făcut nazist”, și-a încheiat jurnalistul comentariul.