Donald Tump a vorbit sâmbătă, în Carolina de Nord, la Convenția Republicană, pentru prima dată după ce Facebook i-a închis contul până în 2023. Trump l-a criticat pe președintele democrat că a inversat o serie de politici privind imigrația, că a scufundat economia și a avansat cu agenda sa „socialistă radicală”.

Donald Trump l-a făcut praf pe Biden

„Granița noastră este larg deschisă, imigrația ilegală crește la un nivel pe care nu l-am mai văzut până acum și acest lucru, doar în câteva luni”, a spus Trump. „Plouă cu droguri, prețurile la gaz sunt în creștere, industriile noastre sunt jefuite de atacuri cibernetice străine””, a afirmat Trump.

El a continuat, punînd tunurile pe administrația Biden:

„Se înclină în fața Chinei, America este degradată și umilită pe scena mondială, libertatea noastră este asediată de cultura de stânga a anulării, iar administrația Biden împinge teoria școlii critice și discriminarea ilegală în școlile copiilor noștri. Administrația Biden pare să pună America pe ultimul loc”, a acuzat fostul președinte.

Trump a susținut în repetate rânduri că frauda electorală l-a făcut pe Biden președinte. El a folosit evenimentul de sâmbătă pentru a relua teza fraudării alegerilor, susținând că a fost „crima secolului” și „de departe cel mai corupt scrutin din istoria țării”.

Noi acuzaţii de furt la adresa lui Biden

„Au folosit buletinele de vot pentru a fura alegerile”, a spus Trump. „Au fost alegeri ca într-o țară din lumea a treia, așa cum nu am mai văzut până acum”.

Deși a părăsit Casa Albă în ianuarie, Trump a rămas una dintre cele mai puternice și influente figuri ale Partidului Republican. Fostul președinte a făcut și o aluzie la o posibilă revenire a sa în 2024. „Partidul Republican este mai puternic ca oricând și e pe cale să devină cu mult mai puternic decât e acum. Vom reveni în forță curând”, a spus Trump.

„Supraviețuirea Americii depinde de capacitatea noastră de a alege republicani la fiecare nivel, începând cu jumătatea perioadei de anul viitor”, a spus el.