Dosarul privind deschiderea procedurii de insolvenţă în cazul Realitatea Media a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti în 2 septembrie.

Elan Schwartzenberg, acţionarul majoritar al Realitatea Media, a vorbit marţi, într-o conferinţă de presă, despre cererea de insolvenţă depusă de companie.
Schwartzenberg a spus că principalele probleme ale companiei sunt datoriile imense din trecut, care au cauzat blocarea conturilor și pierderile lunare considerabile, care nu au mai permis plata salariilor și a dărilor aferente către stat. Un element cheie al reorganizării judiciare vor fi disponibilizările: „În orice afacere, dacă cheltui mai mult decât încasezi, redimensionezi costurile. Vom renunța la câțiva dintre angajații postului”, a precizat Schwartzenberg. Acesta a precizat că este bun prieten cu actualul manager al Realitatea TV, Sebastian Ghiță, și că este posibil ca de comun acord, să încheie un parteneriat în acțiuni și să numească „oameni mai competenți în funcțiile de management”.
Elan Schwartzenberg a precizat că speră ca reorganizarea să dureze mai puțin de trei ani. „Nu doresc să pierd banii pe care i-am dat domnului Vântu și nu vreau să îi dezamăgesc pe profesioniștii care lucrează acolo”, a mai adăugat acesta.
Realitatea Media a raportat pentru anul trecut o pierdere netă de circa 20,4 mil. euro, în scădere faţă de nivelul de 39 mil. euro înregistrat în 2009. Cifra de afaceri a companiei este puţin mai mare decât pierderile, respectiv 23,1 mil. euro şi aceasta în scădere de la circa 30 mil. euro, înregistrată în 2009, potrivit datelor raportate la Ministerul Finanţelor Publice.
Elan Schwartzenberg a preluat grupul media Realitatea în luna aprilie a acestui an de la Sorin Ovidiu Vîntu, devenind acţionar cu 92% din Bluelink Communcazioni, societatea care deţine Realitatea Media. În urma preluării, contractul de management semnat de fostul proprietar cu Sebastian Ghiţă a rămas în vigoare.
Citeşte şi Elan Schwartzenberg: "Realitatea pierde bani lună de lună"