Kadîrov: Să-l așezăm pe acest Zelenski și să-l forțăm să semneze toate actele

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că Rusia trebuie să cucerească Odessa și Harkov. După ce rușii vor prelua controlul asupra Odesa și Harkov, președintele ucrainean Volodimir Zelenski va fi forțat să semneze tratatele necesare cu Rusia, a declarat liderul cecen Ramzan Kadîrov la postul de televiziune Rossia.

Rusia trebuie să preia luna viitoare controlul asupra Odesei și Harkovului, consideră Ramzan Kadîrov.

„Cred că trebuie să atacăm mai activ, trebuie să lovim puternic cât mai avem timp. Luna aceasta trebuie să luăm cel mai apropiat teritoriu, trebuie neapărat să luăm Odessa și Harkov. Apoi să-l așezăm pe acest Zelenski și să-l forțăm să semneze toate actele de care Rusia are nevoie pentru securitatea statului nostru, a cetățenilor și a vorbitorilor de limbă rusă care trăiesc pe teritoriul Ucrainei”, a declarat Kadîrov, potrivit Pravda.

Vladimir Putin Ramzan Kadîrov
SURSA FOTO: moldova.europalibera.org

Ucraina lovește un depozit de petrol din Lugansk

Între timp, Ucraina lansează rachete ATACMS de fabricație americană pentru a lovi la Lugansk. Leonid Pasechnik, șeful Republicii Populare Lugansk (RPL), a declarat că exploziile au avut loc ca urmare a unui atac cu rachete efectuat de Forțele Armate ale Ucrainei.

Un depozit de petrol și o conductă de gaz de înaltă presiune au luat foc, iar liniile electrice au fost avariate în urma atacului. Clădirile rezidențiale din zona în care s-a produs urgența au rămas parțial fără curent electric. Cinci angajați ai depozitului de petrol au fost răniți și transportați la spital.

„Ucraina încearcă să își recupereze pierderile pe toate fronturile prin bombardarea obiectelor civile”, a declarat Pasechnik.

Rachetele ATACMS fac parte din ultimul pachet de ajutor militar al SUA

Șeful RPL a precizat că armata ucraineană ar fi folosit rachete tactice ATACMS pentru atac. Washingtonul a transferat rachete ATACMS Kievului ca parte a ultimului pachet de ajutor militar.

La data de 4 mai, sistemele de apărare aeriană rusești au interceptat patru rachete ATACMS deasupra teritoriului Crimeei. La 30 aprilie, Ministerul Apărării din Rusia a declarat că șase ATACMS au fost doborâte în cursul zilei.

ATACMS este o rachetă balistică tactică americană cu o rază de acțiune de până la 300 de kilometri. Ea aparține clasei sol-sol și este concepută pentru a lovi obiecte situate pe suprafețele solului și ale apei, dar poate lovi și ținte îngropate.

După cum declara președintele ucrainean Volodimir Zelenski, Kievul intenționează să folosească astfel de proiectile pentru a lovi teritoriul Crimeei.