Numărul tranzacţiilor online cu cardul procesate în septembrie de Netopia Payments a depăşit cifra de 1 milion, în creştere cu 44% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, cea mai mare tranzacţie realizată în primele 9 luni fiind în valoare de 65.000 lei şi a constat în plata unui pachet turistic, arată datele celui mai mare procesator de plăţi electronice din România.

Potrivit companiei, aproximativ 60% din totalul tranzacţiilor procesate în primele nouă luni ale anului au fost realizate de pe dispozitive mobile, majoritatea utilizatorilor preferând smartphone-ul pentru a achiziţiona produse şi servicii.

Valoarea medie a tranzacţiilor cu cardul procesate în primele nouă luni ale anului a fost de 165 lei, în scădere cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce valoarea cea mai mare a unei tranzacţii procesată de Netopia Payments a fost de 65.000 lei şi a constat în plata unui pachet turistic. În topul oraşelor în care s-au realizat cele mai multe plăţi electronice cu cardul se află Bucureşti – cu o pondere de 40%, urmat de Cluj – cu 11%, Timişoara (8%), Braşov (6%) şi Iaşi (5%).

Conform datelor centralizate, plăţile online realizate de pe smartphone prin portofelul digital mobilPay Wallet au înregistrat un avans de circa 45%, în intervalul ianuarie – septembrie 2019, faţă de întreg anul 2018, în timp ce valoarea lor a urcat cu 25%. În acest context, compania menţionează că plăţile cu mobilPay Wallet au fost impulsionate în mare măsură de integrarea în aplicaţie a plăţii transportului în comun în mai multe oraşe, precum: Cluj-Napoca, Ploieşti, Turda, Alba Iulia, Constanţa, Reşiţa şi Timişoara. În acest an, ponderea tranzacţiilor pentru cumpărarea biletelor direct din mobilPay Wallet a crescut de la 5% la 13%.

Netopia Payments este o companie 100% românească, cel mai mare procesator de plăţi electronice de pe piaţa locală. În prezent, peste 8.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile Netopia: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare, Bitcoin sau prin SMS.