În urma deciziei respective, iese dintr-un sector care se anunţă în următoarele decenii un motor cheie al creşterii cererii de ţiţei.

De asemenea, BP şi-a atins înainte de termen ţinta de a vinde anual active de 15 miliarde de dolari, în condiţiile în care directorul general Bernard Looney pregăteşte compania pentru tranziţia spre energiile cu emisii reduse de carbon. Trebuie menționat că acţiunile au urcat la Bursa de la Londra cu aproximativ 2,3%, în urma publicării informației.

Un pas spre construirea unei companii care va concura în tranziţia energetică

Looney a recunoscut că vânzarea diviziei, care are 1.700 de angajaţi şi produce 9,7 milioane tone de produse petrochimice, va fi surprinzătoare.

„Din punct de vedere strategic, suprapunerea cu restul BP este limitată şi am avea nevoie de capital considerabil pentru a creşte activitatea diviziei globale de produse petrochimice. Acordul de astăzi reprezintă încă un pas spre construirea unei companii care va concura şi va avea succes în tranziţia energetică”, a declarat Looney.

Afacerea include participaţii în fabrici din SUA, Trinidad şi Tobago, Marea Britanie, Belgia, China, Malaysia şi Indonezia.

O companie globală din domeniul energetic

„Suntem o companie globală din domeniul energetic, cu o acoperire largă în sistemul energetic mondial. Desfășurăm operațiuni în Europa, America de Nord și America de Sud, Australasia, Asia și Africa.

Operăm în 78 de țări din întreaga lume. Le furnizăm clienților noștri carburanți pentru transport, energie pentru încălzire și iluminat, energie pentru industrie, lubrifianți pentru motoarele vehiculelor și produse petrochimice care sunt folosite pentru fabricarea articolelor de zi cu zi, precum vopsele, îmbrăcăminte și ambalaje”, este scris pe site-ul companiei BP.