'Din data de 7 august 2014 Federaţia Rusă respinge aproape toate produsele agricole, materiile prime şi produsele alimentare care provin din Statele Unite, Uniunea Europeană, Canada, Australia şi Regatul Norvegiei pentru o perioadă de un an. Această măsură de autoizolare comercială a Rusiei urmează decretului preşedintelui Putin din 6 august 2014, nr. 560, ^Cu privire la aplicarea unor măsuri economice speciale folosite în scopul asigurării securităţii Federaţiei Ruse^. De aceea, le recomandă tuturor transportatorilor internaţionali să ţină cont de evoluţiile din Federaţia Rusă şi să îşi adapteze corespunzător contractele', a declarat Florinel Andrei.

Potrivit acestuia, operaţiunile de trecere a frontierei s-au diminuat în ultima săptămână cu 15%, afectate fiind toate importurile contractate începând din data de 7 august, dar şi cele dinainte acestei date.

'Transporturile produselor interzise de Federaţia Rusă, care provin din afara UE sau a Norvegiei, dar care tranzitează aceste regiuni, înregistrează întârzieri îndelungate din pricina controalelor prelungite ale camioanelor', a mai spus secretarul general al ARTRI. AGERPRES