Acesta a afirmat că aproape un milion de copii nu au acces în acest moment la învăţământul online şi solicită ca autorităţile să rezolve această problemă.

„Ultima cifră pe săptămâna aceasta este, iarăşi, dovada minciunii pe care o practică constant guvernarea Orban, şi anume că – doamna Anisie a spus acest lucru – sunt doar 250.000 de copii fără acces la învăţământ online. Cifra, conform unui studiu IRES, arată că 903.870 de copii sunt în această situaţie.

Există tot felul de idei, tot felul de propuneri, bani sunt, numai dacă ne gândim la ‘Cornul şi laptele’, domnilor, faceţi ceva şi porniţi acest învăţământ online şi pentru aproape un milion de copii care n-au acces în acest moment. Învăţământul în România este gratuit prin Constituţie. Finanţaţi tablete, finanţaţi acces la internet şi ocupaţi-vă de viitorul ţării, pentru că asta înseamnă educaţia copiilor noştri”, a spus duminică Romaşcanu, într-o conferinţă de presă.

Guvernul cumpără tablete pentru elevii din mediile defavorizate

„Am solicitat inspectoratelor şcolare să centralizeze situaţia elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziţionarea acestora, va fi facilitată învăţarea la distanţă şi pentru copiii din mediile defavorizate”, a declarat ministrul Monica Anisie, citată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.