Tragedie fără precedent la Bălți! Două adolescente și-au luat viața. Mesaj emoționant de adio

Cele două tinere care și-au luat viața erau în evidența serviciilor sociale, cea de 17 ani locuind deja la  Centrul de plasament temporar a copiilor în situație de risc „Drumul spre casă”, din Bălți. Aici ea primea și consiliere psihologică.

În ceea ce o privește pe adolescenta de 15 ani, aceasta locuise la centru în luna aprilie 2020, notează jurnal.md.

Reprezentanții centrului spun ca adolescentele  au ajuns aici din cauza conflictelor pe care le aveau cu părinții. Asistenta socială spune că în dimineața tragediei, adolescenta de 17 ani a mers la cursul de frizer și că nimic nu dădea de gol ceea ce avea să se întâmple mai târziu.

„Astăzi minora a fost petrecută la școală, frecventează cursuri de frizerie. Era veselă, a spus că revine la 12, imediat după școală. Nu am observat nimic suspect”, a declarat Ana Arman, asistentă socială la Centrul de plasament.

Au mai existat tentative de suicid

Asistenta socială a mai spus că în perioada când stătea acasă, adolescenta a mai avut tentative de suicid.

„Tentativele de suicid au fost în familie. De când a fost plasată în Centru, nu au existat tentative de suicid. Psihologul a avut mai multe ședințe cu minora și cu tatăl ei. S-a discutat și cu mama la telefon, dar din motive de sănătate n-a venit la centru. Ambii părinți sunt acasă, tatăl lucrează. Nu este o familie social-vulnerabilă, nu era abuzată, dar existau certuri frecvente”, a mai precizat Ana Arman.

Mesaje de adio

Adolescenta de 15 ani a locuit la Centrul de plasament timp de o lună, apoi s-a întors și a locuit cu mama sa. Înainte de a face gestul tragic, cele două au lăsat în urmă bilete de adio. Una dintre ele i-a lăsat mamei sale un mesaj de adio în care îi spune că îi pare rău. Cealaltă adolescentă a lăsat un mesaj de adio pentru o persoană aflată la închisoare, în care își cere scuze că nu a putut să-l scoată de acolo.

Sursa foto: Dreamstime