Conform unui comunicat, întâlnirea online #BaniiEuropeniSchimbăVieți „Dezvoltarea serviciilor sociale rurale și sprijin pentru copii și vârstnici prin Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială (POIDS)”, transmisă live pe pagina Facebook, deschide a doua serie de dezbateri publice organizate de Ministerul Fondurilor Europene în procesul de transparentizare a construcției viitoarelor Programe Operaționale 2021-2027.

Modernizarea sistemului de sănătate

Următoarea temă de dezbatere publică are loc vineri și se referă la investițiile în modernizarea sistemului de sănătate prin Programul Operațional dedicat și prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

„Incluziunea și demnitatea socială au începând din 2021 un Program Operațional dedicat exclusiv, cu o alocare de 4,2 miliarde de euro. Acestei sume generoase i se adaugă cele 433 de milioane de euro deja investiți în zona socială din noiembrie 2019 până acum. Ne propunem ca împreună cu actorii implicați în fiecare domeniu, prin dialog real și public, să construim mecanisme eficiente și funcționale prin care banii europeni să fie investiți, nu doar cheltuiți. Pentru că banii europeni schimbă vieți!”, a declarat Marcel Boloș, ministrul fondurilor europene, cu ocazia inițierii celei de-a 2-a serii de dezbateri publice la care au participat reprezentanți ai societății civile, ai mediului academic și ai unităților teritorial-administrative.

„Vă mulțumim pentru că ați acceptat provocarea dialogului atât de necesar și pentru contribuțiile de îmbunătățire a sistemului de asistență socială în mediul rural sau pentru dezvoltarea serviciilor de îngrijire pentru persoane vârstnice și copii!”.

Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială (POIDS) este un program multifond construit în premieră în România. Obiectivul său îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii și serviciilor sociale la nivel național, sprijinind totodată populația afectată de sărăcie sau în risc excluziune socială, în special copiii, persoanele în vârstă și populația rurală.