Tragedie în Irak! Cel puțin 100 de persoane și-au pierdut viața și alte 200 au fost rănite în urma unui incendiu ce a izbucnit la o nuntă din nordul țării. Printre victime s-ar afla, de asemenea, mirele și mireasa, scrie presa locală.

Cel puțin 100 de oameni au murit la o nuntă din Irak

Incendiul s-a produs în districtul Al-Hamdaniya din provincia irakiană Nineveh, în nordul ţării, marți seară, pe data de 26 septembrie, după ce s-au aprins focurile de artificii. Flăcările s-au răspândit cu ușurință din cauza panourilor inflamabile din clădire, provocând astfel căderea unor părți din tavan.

„Incendiul a dus la prăbuşirea unor părţi ale sălii, ca urmare a utilizării unor materiale de construcţie foarte inflamabile şi ieftine, care se prăbuşesc în câteva minute atunci când izbucneşte un incendiu”, a transmis direcţia de apărare civilă din Irak, citată de o agenţie de presă separată Nina.

Potrivit martorilor oculari, sute de persoane se aflau acolo pentru a sărbători. Clădirea a luat foc în jurul orei locale 10:45 (19:45 GMT).

„Am văzut focul pulsând, ieşind din sală. Cei care au reuşit au ieşit, iar cei care nu au reuşit au rămas blocaţi. Chiar şi cei care au reuşit să iasă erau rupţi”, a declarat pentru Reuters Imad Yohana, un tânăr de 34 de ani care a scăpat din infern.

Autoritățile irakiene au trimis ambulanțe și echipaje medicale, potrivit declarațiilor oficiale.

Bilanțul morților ar putea crește

Premierul Irakului i-a îndemnat pe oficiali să „mobilizeze toate eforturile pentru a le oferi ajutor celor afectaţi de acest incident nefericit”, a transmis biroul său într-o postare pe X, fostul Twitter.

Guvernatorul regiunii a declarat pentru INA că răniții au fost transferaţi la spitale din regiunea Ninive. Acesta a precizat că numărul morților nu a fost încă stabilit, deci ar putea crește.

Zeci de persoane au venit la principalul spital din Hamdaniya, un oraş situat la est de Mosul pentru a dona sânge, ajutându-i astfel pe răniți.

Explozie puternică în Sibiu, în urmă cu trei zile

Vă amintim că duminică, pe 24 septembrie, o explozie puternică a zguduit un bloc de locuințe din Sibiu. Totul a avut loc într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sibiu. Ȋn urma deflagrației, zeci de persoane au fost evacuate din imobil.

Ȋn interiorul apartamentului respectiv, salvatorii au găsit două persoane decedate.

Duminică dimineață, ISU Sibiu a transmis că intervine pe strada Iazului din Sibiu, unde s-a produs o explozie urmată de incendiu la un apartament situat la parterul unui bloc.

La intervenţie au participat două autospeciale de stingere, o autoscară, autospeciala pentru transport victime multiple şi două echipaje SMURD, unul fiind cu medic.

Au fost evacuate aproximativ 20 de persoane din blocul de locuințe, au mai anunțat reprezentanții ISU.