Miliardarul Dan Petrescu, cel mai bogat român, și-a pierdut viața într-un accident aviatic în Italia. Ziaristului Radu Tudor a dezvăluit cine se mai afla alături ce acesta și familia sa. Jurnalistul a publicat pe blogul său o imagine cu familia Petrescu. Este o imagine extrem de rară, dat fiind că Dan Petrescu a fost un om de afaceri extrem de discret, care nu se afișa niciodată în public.

Alături de ei, în avionul privat se mai aflau și cele două fiice ale lui Dan “Miki” Alexandrescu, fost jurnalist sportiv specializat în Formula 1, care a murit anul trecut. Claire și Emilie Alexandresco aveau cetățenie franceză, scrie Radu Tudor.

„Pilotul avionului privat prăbuşit duminică la Milano este omul de afaceri român Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani. El se afla în aparatul de zbor împreună cu soţia, fiul lor şi alţi cinci prieteni. Dan, Danut si Regina Petrescu au murit impreuna in zbor spre Sardinia, unde erau asteptati de mama lui Dan Petrescu, in varsta de 98 de ani. Unul dintre pasageri era un nou nascut, la botezul caruia participasera in Italia.

Alături de miliardar erau și cele două fiice ale unui cunoscut ziarist român

Presa a relatat despre faptul ca printre prietenii care se aflau in avion si au murit se aflau si cele doua fiice ale unui cunoscut ziarist roman. Este vorba despre Dan “Miki” Alexandrescu, jurnalist sportiv specializat in Formula 1.

Dan “Miki” Alexandrescu a decedat anul trecut in urma unui infarct, la 65 de ani. El devenise cetatean francez dupa plecarea din Romania in anul 1981, iar fetele sale aveau cetatenia franceza. Ele se numeau Emilie Alexandrescu si Claire Alexandrescu”, a scris Radu Tudor.

Acesta a povestit că „Miki” Alexandrescu a făcut carieră la TVR în anii ’90, acolo unde a comentat ani în șir Formula 1, după care a trecut la Pro TV, când acest post de televiziune a transmis „Marele Circ”. Întreaga sa activitate jurnalistică a fost legată de lumea sporturilor cu motor. Pasiunea lui Miki Alexandrescu pentru lumea cailor-putere are o origine a fost dobândită încă din copilărie.

Cine a fost jurnalistul român

Însă primii ani din cariera de jurnalist ai lui Dan Alexandrescu nu au fost deloc ușori. După ce i s-au confiscat casa și mașina, în 1981, la vârsta de 30 de ani a părăsit țara și s-a stabilit în Franța, unde nu a traversat o perioadă tocmai bună.

A „virat” însă repede și a ajuns corespondent pe teme de automobilism pentru diverse ziare din Japonia, SUA, Canada, Taiwan, Italia si Anglia. Doi ani mai târziu, a devenit un membru al uriașului angrenaj al Formulei 1, el fiind, de fapt, primul jurnalist roman acreditat pe lângă Marele Circ, a mai povestit Radu Tudor.

Sursa Foto: Radu Tudor blog