Tragedie într-un lăcaș de cult! Zeci de persoane au murit după ce s-au călcat în picioare

Este vorba despre un sanctuar hindus, unde cel puțin 12 oameni au murit și alți 13 au fost răniți, potrivit bilanțului realizat de autoritățile locale, preluat de reuters.com

Situația a apărut după ce zeci de mii de persoane s-au călcat în picioare, ca să ajungă într-un lăcaș de cult din Kashmirul indian. Trebuie menționat că bilanțul deceselor ar putea crește.

Potrivit sursei menționate, drumul care duce la sanctuarul situat în vârful unui deal era plin de credincioși, care voiau să se roage de Anul Nou. Lăcașul unde a avut loc tragedia este unul dintre cele mai aglomerate din India, iar zeci de mii de persoane merg acolo în fiecare zi.

Guvernul a cerut o anchetă în legătură

În acest context, premierul din India, Narendra Modi, a declarat pe Twitter că este „extrem de întristat de pierderea de vieţi omeneşti”, precizând totodată că se află în contact cu autorităţile locale.

De asemenea, acesta a mai prezentat „condoleanţe familiilor îndoliate” şi le-a urat răniţilor însănătoşire grabnică.

„Guvernul a cerut o anchetă în legătură cu busculada de la altarul Shri Mata Vaishno Devi”, a informat premierul Narendra Modi.

 

Nu este singura tragedie cu care se confruntă oamenii din India

Potrivit autorităților din India, 27.553 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore. Mai mult, autoritățile medicale din țara respectivă au confirmat decesul a 284 de persoane. Astfel, bilanțul total al oamenilor răpuși de COVID-19 a ajuns la 481.770.

Acesta este cel mai mare număr de noi infecții din ziua de 25 septembrie și până în momentul de față. Mai mult, numărul total de infecții cu varianta Omicron a ajuns la 1.525, față de 1.431, cât era în ziua precedentă. Totuși, 560 de persoane au câștigat lupta cu virusul și s-au vindecat de boală.