Începând din acest an marca Toyota nu mai vinde mașini cu motoare diesel în Italia. Ultimele modele care mai aveau în ofertă astfel de propulsoare – Yaris, Auris și RAV 4 – sunt acum disponibile doar cu sisteme hibrid sau alimentate cu benzină, la fel ca și Aygo, C-HR și cunoscutul Prius. Decizia oficialilor Toyota vine după ce, anul trecut, doar 6% dintre italienii care au cumpărat o mașină a mărcii nipone au preferat ca aceasta să fie dotată cu motor alimentat cu motorină.

În ciuda loviturii de imagine încercată cu acest anunț, jurnaliștii italieni au descoperit că vehiculele cu dimensiuni mari, precum Land Cruiser sau Hilux, sunt comercializate încă având propulsoare diesel.

Pe lângă eliminarea dieselurilor din ofertă, Toyota încearcă să scoată din circulație și modelele alimentate cu motorină vândute anterior. Astfel, pentru cei care acceptă să renunțe la un model Toyota cu motor diesel, compania oferă un discount de 7.000 de euro pentru orice model cu sistem hibrid de propulsie achiziționat..